Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květák zapečený s modrým sýrem

Květák zapečený s modrým sýrem

4.3/5 Počet hodnocení: 41
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1009 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 37 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po letech opomíjení se květák vrací na výsluní, kde se doposud hřála příbuzná brokolice. Chuti a vůni květáku nesvědčí dlouhé vaření, zato pobyt v troubě mu jde k duhu. 

Suroviny

na stejně velké růžičky
cibule ½ ks
malá, nadrobno
vejce 2 ks
mléko 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.

2

Květákové růžičky povařte v páře doměkka (trvá to asi 5 minut, podle velikosti) a pak je nasypte do mísy.

3

V pánvičce na mírném ohni rozehřejte máslo, trochou z něj vymažte zapékací nádobu o rozměrech cca 14x18cm nebo 2 menší.

4

Pak zvyšte oheň na střední, přidejte zbývající máslo a opékejte na něm cibuli 8 minut dozlatova.

5

Rozmixujte vejce, mléko, sýr a mouku na hladké těstíčko. Přidejte k němu opečenou cibuli a promíchejte. Podle chuti můžete osolit a opepřit.

6

Těstíčkem zalijte květák, důkladně promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do připravené zapékací misky (nebo rozdělte do dvou).

 
7

Vložte do trouby a pečte 30 minut, aby těstíčko vyběhlo a zezlátlo. Vyjměte a okamžitě podávejte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10