Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky s hrozny, ořechy a modrým sýrem

Košíčky s hrozny, ořechy a modrým sýrem

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na cca 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 65 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už je upečete dokřupava, nebo bude těsto připomínat japonské knedlíčky gyoza, pochutnáte si! 

Suroviny

1 bal
filo těsto
olivový olej 1 PL
máslo 1 ČL
tymián 1 snítka
čerstvý, + na ozdobu
třtinový cukr 1 ČL
modré / červené
rozdrobený
opražené, nasekané
k podávání (podle chuti)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 °C. Důlky ve formách na muffiny, malé tartaletky či anglické muffiny (cca 16) vyložte několika vrstvami koleček nebo čtverečků nakrájených z těsta filo. Dáte-li přes sebe 2 plátky těsta, musíte pak sice jíst košíčky velmi rychle, aby se nerozmáčely, ale zato jíte téměř čistou náplň. Chcete-li, aby držely tvar, dejte vrstev 4–5, popřípadě je před naplněním krátce předpečte.

2

V rendlíku či hlubší pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte tymián, cukr a bobule hroznového vína (pozor, po omytí je musíte pořádně osušit, aby neprskaly!). Opékejte cca 7 minut, aby bobule změkly a začaly praskat. Odstavte a nechte trochu zchladnout. Do košíčků z těsta rozdělte hroznové víno, pak je posypte sýrem a navrch ořechy. Pečte 5–8 minut, aby těsto zezlátlo a sýr se začal roztékat. Nechte trochu zchladnout a podávejte ozdobené čerstvým tymiánem – třeba při posezení u sklenky červeného vína.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10