Ať už je upečete dokřupava, nebo bude těsto připomínat japonské knedlíčky gyoza, pochutnáte si!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 °C. Důlky ve formách na muffiny, malé tartaletky či anglické muffiny (cca 16) vyložte několika vrstvami koleček nebo čtverečků nakrájených z těsta filo. Dáte-li přes sebe 2 plátky těsta, musíte pak sice jíst košíčky velmi rychle, aby se nerozmáčely, ale zato jíte téměř čistou náplň. Chcete-li, aby držely tvar, dejte vrstev 4–5, popřípadě je před naplněním krátce předpečte.
2 V rendlíku či hlubší pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte tymián, cukr a bobule hroznového vína (pozor, po omytí je musíte pořádně osušit, aby neprskaly!). Opékejte cca 7 minut, aby bobule změkly a začaly praskat. Odstavte a nechte trochu zchladnout. Do košíčků z těsta rozdělte hroznové víno, pak je posypte sýrem a navrch ořechy. Pečte 5–8 minut, aby těsto zezlátlo a sýr se začal roztékat. Nechte trochu zchladnout a podávejte ozdobené čerstvým tymiánem – třeba při posezení u sklenky červeného vína.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů)