0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekový králík

Česnekový králík
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekový králík

4.1 / 5. Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1536 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 37 g
Tuky 136 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept jsme okoukali v ukrajinské kuchyni. Chutnal všem hned po prvních soustech. 

Suroviny

máslo 80 g
králík 1 ks
1 menší králík o váze asi 1,25 kg, naporcovaný
česnek 16 stroužků
malých, na tenké plátky
zakysaná smetana 250 ml
30%, lez nahradit crème fraîche
vývar kuřecí 300 ml
lze nahradit vodou
sůl vločková
rostlinný olej 2 PL
těstoviny
vařené nebo vařená rýže, pečivo či knedlík k podávání

1 Na dno kastrolu dejte máslo. Na něj položte naporcovaného králíka a posypte ho plátky česneku (plátky zhruba ze 2 stroužků si odložte na později).

2 Zakysanou smetanu smíchejte s vývarem či vodou a pořádně osolte. Směsí zalijte králíka a přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí (zbývá-li vám ke konci příliš mnoho tekutiny, odklopte).

3 Mezitím opečte odložený česnek na oleji do světle zlaté barvy (pozor, nesmí ztmavnout, zhořkl by). Pak ho vyjměte a osušte na papírových utěrkách.

4 Králíka podávejte se zvolenou přílohou, ale hlavně posypaného opečeným česnekem.

NĚCO NAVÍC
Králíka můžete také upéct v troubě při 180/160°C, volně zakrytého alobalem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč