Jednoduchý recept jsme okoukali v ukrajinské kuchyni. Chutnal všem hned po prvních soustech.
Suroviny
Postup
Na dno kastrolu dejte máslo. Na něj položte naporcovaného králíka a posypte ho plátky česneku (plátky zhruba ze 2 stroužků si odložte na později).
Zakysanou smetanu smíchejte s vývarem či vodou a pořádně osolte. Směsí zalijte králíka a přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí (zbývá-li vám ke konci příliš mnoho tekutiny, odklopte).
Mezitím opečte odložený česnek na oleji do světle zlaté barvy (pozor, nesmí ztmavnout, zhořkl by). Pak ho vyjměte a osušte na papírových utěrkách.
Králíka podávejte se zvolenou přílohou, ale hlavně posypaného opečeným česnekem.
NĚCO NAVÍC
Králíka můžete také upéct v troubě při 180/160°C, volně zakrytého alobalem.