Tenhle bůček zavoní i těm, kdo klasické vepřo knedlo zelo dvakrát nemusejí.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Bůček ze všech stran řádně osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej (či sádlo) a ze všech stran na něm maso opečte dozlatova. Přiklopte, vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu.
2 Veškeré přísady na zeleninu s jablky promíchejte v míse, osolte a opepřete. Teplotu v troubě snižte na 200/180°C, maso opatrně vyjměte z pekáče, pak do něj nasypte směs z mísy a navrch posaďte maso, nejprve kůží dolů. Přiklopte, vraťte do trouby a pečte dalších 45 minut.
3 Potom odklopte, bůček obraťte a pečte dalších 15–20 minut, aby zelenina zezlátla a zkaramelizovala a na měkkém mase se vytvořila lákavá kůrčička. Pak maso vyjměte a nechte asi 10 minut odpočívat volně zakryté alobalem. Odpočaté maso nakrájejte a podávejte s pečenou zeleninou, jablky a bramborami, doplněné výpekem podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů)
- Prasečinka aneb bůček v hlavní roli(12 receptů)
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů)