Tenhle bůček zavoní i těm, kdo klasické vepřo knedlo zelo dvakrát nemusejí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Bůček ze všech stran řádně osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej (či sádlo) a ze všech stran na něm maso opečte dozlatova. Přiklopte, vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu.
Veškeré přísady na zeleninu s jablky promíchejte v míse, osolte a opepřete. Teplotu v troubě snižte na 200/180°C, maso opatrně vyjměte z pekáče, pak do něj nasypte směs z mísy a navrch posaďte maso, nejprve kůží dolů. Přiklopte, vraťte do trouby a pečte dalších 45 minut.
Potom odklopte, bůček obraťte a pečte dalších 15–20 minut, aby zelenina zezlátla a zkaramelizovala a na měkkém mase se vytvořila lákavá kůrčička. Pak maso vyjměte a nechte asi 10 minut odpočívat volně zakryté alobalem. Odpočaté maso nakrájejte a podávejte s pečenou zeleninou, jablky a bramborami, doplněné výpekem podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokřupava vypečený bůček bez komplikací: 25 ověřených receptů a triky, díky kterým bude vždy perfektní(27 receptů )
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů )
- Prasečinka aneb bůček v hlavní roli(12 receptů )
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů )
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů )