0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová babka

Čokoládová babka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová babka

2.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Pro zkušené Na 1 babku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4208 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 303 g
Tuky 318 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S čokoládou nikdy nešlápnete vedle... Nadýchané těsto, hříšná čokoláda a překvapení v podobě sušenek - dezert snů!

Suroviny

základní těsto ½ porce
Na náplň
mléčná čokoláda 125 g
nadrobno
tmavá čokoláda 50 g
nadrobno
máslo 85 g
nasekané + na vymazání
čokoládové sušenky ¾ hrnku
najemno rozmixované, např. koka
med 1,5 PL
tekutý
Na polevu
tmavá čokoláda 175 g
nasekaná
mléčná čokoláda 50 g
nasekaná
máslo 85 g
nasekané
kukuřičný sirup 1 PL
lze nahradit zlatým, Golden sirup – prodává např. Tesco

1 Na náplň nad horkou vodní lázní rozpusťte obě čokolády s máslem. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a pak vmíchejte sušenky a med.

Vymažte máslem chlebíčkovou formu o rozměrech 10 x 23 cm a vyložte ji pečicím papírem, přičemž ho nechte 5 cm po dlouhých stranách přečnívat. Těsto rozválejte na čtverec o hraně 40 cm. Z náplně si odložte 1/4 hrnku, zbytkem potřete plát těsta, ale nechte 1cm volný okraj. Od strany blíže k vám těsně sviňte na roládu. Ostrým nožem každou roládu přeřízněte uprostřed napůl. Získáte tím dvě rolády dlouhé zhruba 20 cm. Špachtlí potřete jednu z nich zbylou náplní i zvenku (jen vršek a boky). Na potřenou roládu položte křížem nepotřenou. Na každé straně jednou dvakrát přehoďte konce, abyste získali cop ve tvaru spirály. Cop vložte do připravené formy. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout, až zdvojnásobí objem.

3 Troubu předehřejte na 190°C. Pečte 45 minut dozlatova. Nechte trochu zchladnout a pak za přečnívající okraje papíru zdvihněte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce. Papír odstraňte.

Na polevu nad horkou vodní lázní rozpusťte obě čokolády s máslem. Vmíchejte sirup a polevou potřete vychladlou babku. Počkejte, než poleva ztuhne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč