S čokoládou nikdy nešlápnete vedle... Nadýchané těsto, hříšná čokoláda a překvapení v podobě sušenek - dezert snů!
Suroviny
Postup
Na náplň nad horkou vodní lázní rozpusťte obě čokolády s máslem. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a pak vmíchejte sušenky a med.
Vymažte máslem chlebíčkovou formu o rozměrech 10 x 23 cm a vyložte ji pečicím papírem, přičemž ho nechte 5 cm po dlouhých stranách přečnívat. Těsto rozválejte na čtverec o hraně 40 cm. Z náplně si odložte 1/4 hrnku, zbytkem potřete plát těsta, ale nechte 1cm volný okraj. Od strany blíže k vám těsně sviňte na roládu. Ostrým nožem každou roládu přeřízněte uprostřed napůl. Získáte tím dvě rolády dlouhé zhruba 20 cm. Špachtlí potřete jednu z nich zbylou náplní i zvenku (jen vršek a boky). Na potřenou roládu položte křížem nepotřenou. Na každé straně jednou dvakrát přehoďte konce, abyste získali cop ve tvaru spirály. Cop vložte do připravené formy. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout, až zdvojnásobí objem.
Troubu předehřejte na 190°C. Pečte 45 minut dozlatova. Nechte trochu zchladnout a pak za přečnívající okraje papíru zdvihněte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce. Papír odstraňte.
Na polevu nad horkou vodní lázní rozpusťte obě čokolády s máslem. Vmíchejte sirup a polevou potřete vychladlou babku. Počkejte, než poleva ztuhne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 4x babka(4 recepty )
- Babky, věnce, šneci a rolky: Jak na zamotané kynuté dezerty s lahodnými náplněmi(16 receptů )