Čokoládová buchta se švestkami

Čokoládová buchta se švestkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2018 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 262 g
Tuky 78 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Další recept z rodu ‚vždycky se povede‘! Těsto je mimořádně přizpůsobivé – místo rýžového nebo sójového mléka můžete použít jablečný mošt; kakao, čokoládu i švestky lze zase nahradit kousky jablek, rozinkami a skořicí. A péct se dá v jakékoli formě. Co víc si přát?

Suroviny

mouka špaldová celozrnná hladká 200 g
hladká, plus trocha krupice na vysypání formy
1 PL
vinný kamen
sůl špetka
mořská
kakao 3 PL
Fair Trade nebo 2 lžíce karobu (svatojánský chléb v bio prodejnách)
tmavá čokoláda 100 g
fair trade, nasekaná
sušené švestky 100 g
nesířené
sezamový olej 0.25
nebo slunečnicový olej lisovaný za studena + trochu na vymazání formy
javorový sirup 0.25
mléko 1
rýžové či sójové
1. Troubu předehřejte na 160 ˚C, horkovzdušnou na 140 ˚C. V míse smíchejte všechny suché přísady. Švestky pokrájejte a přidejte k moučné směsi.

2. Olej rozmixujte s javorovým sirupem a mlékem. Postupně přilévejte k moučné směsi, abyste získali husté, ale tekuté těsto. Formu nebo formičky vymažte olejem a vysypte moukou.

3. Vlijte těsto a pečte půl hodiny; pak vyzkoušejte vpichem špejle, jestli je už propečené.

Kámen do pečiva
Vinný kámen vzniká vysrážením během kvašení a zrání vína a má vynikající kypřicí účinky. Na rozdíl od prášku do pečiva neobsahuje fosfáty.

Obchod Apetit