Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maková bábovka se švestkami

Zatímco v zahraničí zažívá mák "nasladko" obrovský boom teprve v posledních letech, u nás je stálicí snad už odjakživa... A se švestkami tvoří perfektní pár! 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
66 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 menší formu
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 250 ml smetany ke šlehání 33%
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 3 velká vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • 100 g hladké mouky
    • 150 g mletého máku
    • 3 lžíce mléka
    • hrst sušených švestek bez pecek, propláchnutých a okapaných
    • máslo a krupička na vymazání a vysypání formy
    • moučkový cukr na dokončení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C a bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte krupičkou.

2 Smetanu ušlehejte do polotuha se 100g krupicového cukru a vanilkovým cukrem. Do směsi zašlehejte žloutky. Přimíchejte prosátou mouku a mletý mák, pak přilijte mléko a umíchejte těsto. Z bílků a zbylých 100g cukru vyšlehejte tuhý sníh. Ten pak zlehka zapracujte spolu se švestkami do těsta. Těsto pak přesuňte do připravené formy, vložte do trouby a pečte asi 45 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slepice v polévce

Hovězí maso na víně se žampióny

Bramborové pyré s pastinákem

Horká švestka

Hřejivé menu na neděli

20x dokonalá bábovka

22 sladkých makových receptů

Bábovka nejen na neděli

Putování za švestkovou vůní

Komentáře

Obrazek uzivatele
Musí být určitě výborná dala bych si :)
Obrazek uzivatele
Dala jsem více mouky, máku a oproti receptu přidala prášek do pečiva. Bábovka byla luxusní!
Obrazek uzivatele
Všetkým veľmi chutila, pridala by som však ešte 1/2 lžičky kypřicího prášku.

Přidat komentář