Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1413 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 68 g
Tuky 100 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Příprava domácích noků je víc než snadná. Dát si je můžete i s jinými omáčkami, se šalvějovým máslem či jako přílohu. 

Suroviny

ricotta 250 g
parmazán 20 g
strouhaný + hobliny na dokončení
žloutek 1 ks
muškátový oříšek 1 špetka
čerstvě strouhaný
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL
rajčata cherry 300 g
směs červených a žlutých, přepůlená
česnek 2 stroužky
na plátky
šalvěj 1 svazek
malý, otrhané lístky

1 Ricottu dejte do mísy se strouhaným parmazánem, žloutkem, muškátovým oříškem a moukou. Osolte a rukama vypracujte lehce lepkavé těsto. Pomoučněnýma rukama z něj vytvarujte kouli a dejte na 20 minut odpočinout do chladničky.

2 V pánvi rozehřejte olej, přidejte rajčátka a česnek a zahřívejte asi 3 minuty, přičemž rajčátka trochu pomačkejte vařečkou. Osolte. Šalvěj nakrájejte najemno a většinu přidejte do pánve. Sundejte z ohně.

3 V rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí 2 lžiček tvořte z těsta malé noky a vhazujte je do vody. Vařte zhruba 3 minuty, nebo až vyplavou k hladině. Sceďte a smíchejte s rajčatovou směsí v pánvi. Posypte zbývající šalvějí, opepřete a posypte hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit