Příprava domácích noků je víc než snadná. Dát si je můžete i s jinými omáčkami, se šalvějovým máslem či jako přílohu.
Suroviny
Postup
Ricottu dejte do mísy se strouhaným parmazánem, žloutkem, muškátovým oříškem a moukou. Osolte a rukama vypracujte lehce lepkavé těsto. Pomoučněnýma rukama z něj vytvarujte kouli a dejte na 20 minut odpočinout do chladničky.
V pánvi rozehřejte olej, přidejte rajčátka a česnek a zahřívejte asi 3 minuty, přičemž rajčátka trochu pomačkejte vařečkou. Osolte. Šalvěj nakrájejte najemno a většinu přidejte do pánve. Sundejte z ohně.
V rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí 2 lžiček tvořte z těsta malé noky a vhazujte je do vody. Vařte zhruba 3 minuty, nebo až vyplavou k hladině. Sceďte a smíchejte s rajčatovou směsí v pánvi. Posypte zbývající šalvějí, opepřete a posypte hoblinami parmazánu.