0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1413 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 68 g
Tuky 100 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava domácích noků je víc než snadná. Dát si je můžete i s jinými omáčkami, se šalvějovým máslem či jako přílohu. 

Suroviny

ricotta 250 g
parmazán 20 g
strouhaný + hobliny na dokončení
žloutek 1 ks
muškátový oříšek 1 špetka
čerstvě strouhaný
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL
rajčata cherry 300 g
směs červených a žlutých, přepůlená
česnek 2 stroužky
na plátky
šalvěj 1 svazek
malý, otrhané lístky

Postup

1

Ricottu dejte do mísy se strouhaným parmazánem, žloutkem, muškátovým oříškem a moukou. Osolte a rukama vypracujte lehce lepkavé těsto. Pomoučněnýma rukama z něj vytvarujte kouli a dejte na 20 minut odpočinout do chladničky.

2

V pánvi rozehřejte olej, přidejte rajčátka a česnek a zahřívejte asi 3 minuty, přičemž rajčátka trochu pomačkejte vařečkou. Osolte. Šalvěj nakrájejte najemno a většinu přidejte do pánve. Sundejte z ohně.

3

V rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí 2 lžiček tvořte z těsta malé noky a vhazujte je do vody. Vařte zhruba 3 minuty, nebo až vyplavou k hladině. Sceďte a smíchejte s rajčatovou směsí v pánvi. Posypte zbývající šalvějí, opepřete a posypte hoblinami parmazánu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč