Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2124 kcal
Bílkoviny 105 g
Cukr 187 g
Tuky 104 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dozlatova upečené kuře s bramborami se svěžím zeleným doprovodem obstojí i jako rodinný sobotní oběd. 

Suroviny

med 2 PL
tekutý
hořčice hrubozrnná 2 PL
česnek 4 stroužky
drcený
citron 1 ks
kůra a šťáva
kuřecí stehna 4 ks
s kůží, rozdělená v kloubu napůl
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
brambory nové 600 g
malé v celku, větší pokrájené
olivový olej 2 PL
baby špenát 200 g
mražený hrášek 200 g

1 Troubu předehřejte na 190°C. V misce prošlehejte med, hořčici, česnek, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu. Promíchejte s kuřetem, osolte a opepřete. (Nyní můžete nechat pár hodin marinovat, ale není to nutné.)

2 Rozložte kuře kůží nahoru do pekáčku a kolem poskládejte brambory. Brambory pokapejte olejem a osolte je. Pečte 45 minut, až bude kuřecí kůžička zlatavá.

3 Potom přidejte špenát a hrášek a vložte zpět do trouby na 3–5 minut, aby špenát zavadl a hrášek se prohřál a ochutil šťávou. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Nové brambory se v tomto receptu nemusíte bát použít syrové. Propečou se jedna báseň. V období, kdy nové nejsou k sehnání, radíme brambory pro jistotu nakrájet na menší kousky nebo lehce předvařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit