Dozlatova upečené kuře s bramborami se svěžím zeleným doprovodem obstojí i jako rodinný sobotní oběd.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190°C. V misce prošlehejte med, hořčici, česnek, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu. Promíchejte s kuřetem, osolte a opepřete. (Nyní můžete nechat pár hodin marinovat, ale není to nutné.)
Rozložte kuře kůží nahoru do pekáčku a kolem poskládejte brambory. Brambory pokapejte olejem a osolte je. Pečte 45 minut, až bude kuřecí kůžička zlatavá.
Potom přidejte špenát a hrášek a vložte zpět do trouby na 3–5 minut, aby špenát zavadl a hrášek se prohřál a ochutil šťávou. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Nové brambory se v tomto receptu nemusíte bát použít syrové. Propečou se jedna báseň. V období, kdy nové nejsou k sehnání, radíme brambory pro jistotu nakrájet na menší kousky nebo lehce předvařit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku(29 receptů )