Vepřové maso můžete klidně nahradit kuřecím, které je hotové raz dva.
Suroviny
olivový olej
1
PL
římský kmín
1
ČL
cibule
1
ks
nadrobno
sůl mořská
zázvor (čerstvý)
1
PL
nadrobno
česnek
2
stroužky
nadrobno
chilli paprička
1
ks
čerstvá, červená, nadrobno, nebo více podle chuti
koriandr mletý
0.5
ČL
kurkuma (mletá)
1
PL
kotleta
2
plátky
vepřová, lze nahradit krkovicí, na nudličky
kokosové mléko
165
ml
konzerva
kešú
2
PL
vývar kuřecí
150
ml
lze nahradit zeleninovým
koriandr
1
hrst
čerstvý
rýže dušená
k podávání
1 V pánvi na rozpáleném olivovém oleji opékejte římský kmín pár minut, dokud nezačne praskat. Pak přidejte cibuli, štědrou špetku soli a opékejte, dokud cibule nezměkne. Potom přidejte zázvor, česnek, chilli, koriandr a kurkumu, chvilku restujte, dokud se koření nerozvoní, a následně vložte proužky masa – ty ještě chvilku opékejte, dokud nezesvětlají.
2 Kokosové mléko a kešú společně rozmixujte, spolu s vývarem nalijte do pánve s masem a nechte odkryté vařit 20 minut. Nakonec přisypte čerstvý koriandr. Podávejte s rýží.