Vepřové maso můžete klidně nahradit kuřecím, které je hotové raz dva.
Suroviny
olivový olej
1
PL
římský kmín
1
ČL
cibule
1
ks
nadrobno
sůl mořská
zázvor (čerstvý)
1
PL
nadrobno
česnek
2
stroužky
nadrobno
chilli paprička
1
ks
čerstvá, červená, nadrobno, nebo více podle chuti
koriandr mletý
½
ČL
kurkuma (mletá)
1
PL
kotleta
2
plátky
vepřová, lze nahradit krkovicí, na nudličky
kokosové mléko
165
ml
konzerva
kešú
2
PL
vývar kuřecí
150
ml
lze nahradit zeleninovým
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvý
rýže dušená
k podávání
Postup
1
V pánvi na rozpáleném olivovém oleji opékejte římský kmín pár minut, dokud nezačne praskat.
2
Pak přidejte cibuli, štědrou špetku soli a opékejte, dokud cibule nezměkne.
3
Potom přidejte zázvor, česnek, chilli, koriandr a kurkumu, chvilku restujte, dokud se koření nerozvoní, a následně vložte proužky masa – ty ještě chvilku opékejte, dokud nezesvětlají.
4
Kokosové mléko a kešú společně rozmixujte, spolu s vývarem nalijte do pánve s masem a nechte odkryté vařit 20 minut.
5
Nakonec přisypte čerstvý koriandr. Podávejte s rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )
- Skvělé rýžové recepty, které neprovětrají peněženku: Dejte si ji po čínsku, indicku nebo česku(31 receptů )
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- Nevíte, co k večeři? Na kari nepotřebujete vždycky recept, uvaříte ho i z toho, co dům dal(19 receptů )