Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

4.3/5 Počet hodnocení: 67
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1202 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 64 g
Tuky 67 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové maso můžete klidně nahradit kuřecím, které je hotové raz dva. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
římský kmín 1 ČL
nadrobno
sůl mořská
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
čerstvá, červená, nadrobno, nebo více podle chuti
koriandr mletý ½ ČL
kotleta 2 plátky
vepřová, lze nahradit krkovicí, na nudličky
konzerva
kešú 2 PL
vývar kuřecí 150 ml
lze nahradit zeleninovým
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý
rýže dušená
k podávání

Postup

1

V pánvi na rozpáleném olivovém oleji opékejte římský kmín pár minut, dokud nezačne praskat.

2

Pak přidejte cibuli, štědrou špetku soli a opékejte, dokud cibule nezměkne.

3

Potom přidejte zázvor, česnek, chilli, koriandr a kurkumu, chvilku restujte, dokud se koření nerozvoní, a následně vložte proužky masa – ty ještě chvilku opékejte, dokud nezesvětlají.

4

Kokosové mléko a kešú společně rozmixujte, spolu s vývarem nalijte do pánve s masem a nechte odkryté vařit 20 minut.

5

Nakonec přisypte čerstvý koriandr. Podávejte s rýží. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7