Krůtí kofty s cuketou

Krůtí kofty s cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1970 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 182 g
Tuky 84 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nastrouhaná cuketa v masové směsi zajistí, že kofty nebudou suché. Neseženete-li krůtí maso, připravte je z mletého masa z kuřecích stehen. 

Související recepty

Suroviny

krůtí maso mleté 500 g
nahrubo, z krůtích stehen
česnek 1 stroužek
drcený
koriandr mletý 1 ČL
citron 1 ks
kůra a šťáva
cuketa 140 g
nastrouhaná nahrubo
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
máta 1 hrst
najemno nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
crème fraîche 85 g
lze nahradit 30% zakysanou smetanou
jogurt řeckého typu 50 g
okurka 1 ks
malá, nakrájená na tenká půlkolečka
mrkev 4 ks
nastrouhaná nahrubo
rajčata cherry 140 g
rozpůlená
tortilla 2 ks
pšeničná, nakrájená na trojúhelníky
olivový olej 1 PL

1 Namočte 8 dřevěných špejlí na 10 minut do studené vody. V míse smíchejte krůtí maso, česnek, koriandr, citronovou kůru, cuketu, polovinu petrželky a polovinu máty, osolte a opepřete. Navlhčenýma rukama zformujte ze směsi 8 válečků a napíchněte je na špejle. Dejte na 20 minut odpočinout do chladničky.

2 Mezitím v misce smíchejte crème fraîche či hustou zakysanou smetanu, jogurt, zbylou mátu a trochu citronové šťávy, osolte a opepřete. Odložte do chladu. Zvlášť v misce smíchejte okurku, mrkev, rajčata, zbylou petrželku a zbylou citronovou šťávu podle chuti.

3 Rozehřejte gril a rošt vyložte alobalem. Opékejte kousky tortill 3 minuty po každé straně dokřupava. Krůtí kofty potřete olejem a grilujte za občasného otáčení 14–16 minut dozlatova. Podávejte s připraveným salátem, mátovým dipem a křupavými tortillami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit