Nastrouhaná cuketa v masové směsi zajistí, že kofty nebudou suché. Neseženete-li krůtí maso, připravte je z mletého masa z kuřecích stehen.
Suroviny
Postup
Namočte 8 dřevěných špejlí na 10 minut do studené vody. V míse smíchejte krůtí maso, česnek, koriandr, citronovou kůru, cuketu, polovinu petrželky a polovinu máty, osolte a opepřete. Navlhčenýma rukama zformujte ze směsi 8 válečků a napíchněte je na špejle. Dejte na 20 minut odpočinout do chladničky.
Mezitím v misce smíchejte crème fraîche či hustou zakysanou smetanu, jogurt, zbylou mátu a trochu citronové šťávy, osolte a opepřete. Odložte do chladu. Zvlášť v misce smíchejte okurku, mrkev, rajčata, zbylou petrželku a zbylou citronovou šťávu podle chuti.
Rozehřejte gril a rošt vyložte alobalem. Opékejte kousky tortill 3 minuty po každé straně dokřupava. Krůtí kofty potřete olejem a grilujte za občasného otáčení 14–16 minut dozlatova. Podávejte s připraveným salátem, mátovým dipem a křupavými tortillami.