Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaná ryba s kapary a čočkou
Opékaná ryba s kapary a čočkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékaná ryba s kapary a čočkou

4.7/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 933 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 57 g
Tuky 33 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trendy kombinace ryby a čočky vás určitě nadchne stejně jako nás. Je lehká a přitom zasytí. 

Suroviny

drobná (viz Něco navíc)
halibut 4 ks
filety, lze nahradit platýsem či jinou bělomasou rybou, s kůži
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
1 na plátky, z 1 šťáva
kapary 2 PL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Uvařte čočku podle návodu na obalu. Přiveďte k varu vodu v rychlovarné konvici. Dejte špenát do síta a prolijte ho vroucí vodou.

2

Rybu osolte a opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklep- něte. Zhruba 6–7 minut předtím, než bude čočka hotová, zahřejte v pánvi olej a vložte do něj rybu. Opékejte
1 minutu dozlatova. Obraťte, kolem rozložte plátky citronu a opékejte 2 minuty po druhé straně.

3

Kapary přidejte k rybě, zakapejte citronovou šťávou a podlijte 50ml vody. Zahřívejte 1–2 minuty. Posypte petrželkou a odstavte.

4

Čočku sceďte, vraťte do hrnce a promíchejte se špenátem. Osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Polijte šťávou s kapary z pánve a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Zelená čočka. Drobnozrnná čočka puy je původem z Francie. Výhodou je, že se nemusí předem máčet a že se nerozvaří. Navíc hezky vypadá, je zdravá a opravdu dobře chutná. Hodí se do polévek, salátů, ale dát si ji můžete i jako přílohu. Kapary. jsou poupata rašící na popínavém keři jménem kapara trnitá. Kapary jsou skvělé v omáčkách na těstoviny, v tatarské omáčce, v salátech atd. Používají se nasekané i v celku jako dochucovadlo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7