0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékaná ryba s kapary a čočkou

Opékaná ryba s kapary a čočkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékaná ryba s kapary a čočkou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 933 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 57 g
Tuky 33 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trendy kombinace ryby a čočky vás určitě nadchne stejně jako nás. Je lehká a přitom zasytí. 

Suroviny

čočka zelená puy 250 g
drobná (viz Něco navíc)
baby špenát 250 g
halibut 4 ks
filety, lze nahradit platýsem či jinou bělomasou rybou, s kůži
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 4 PL
olivový olej 2 PL
citron 2 ks
1 na plátky, z 1 šťáva
kapary 2 PL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

1 Uvařte čočku podle návodu na obalu. Přiveďte k varu vodu v rychlovarné konvici. Dejte špenát do síta a prolijte ho vroucí vodou.

2 Rybu osolte a opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklep- něte. Zhruba 6–7 minut předtím, než bude čočka hotová, zahřejte v pánvi olej a vložte do něj rybu. Opékejte
1 minutu dozlatova. Obraťte, kolem rozložte plátky citronu a opékejte 2 minuty po druhé straně.

3 Kapary přidejte k rybě, zakapejte citronovou šťávou a podlijte 50ml vody. Zahřívejte 1–2 minuty. Posypte petrželkou a odstavte.

4 Čočku sceďte, vraťte do hrnce a promíchejte se špenátem. Osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Polijte šťávou s kapary z pánve a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

  • Zelená čočka. Drobnozrnná čočka puy je původem z Francie. Výhodou je, že se nemusí předem máčet a že se nerozvaří. Navíc hezky vypadá, je zdravá a opravdu dobře chutná. Hodí se do polévek, salátů, ale dát si ji můžete i jako přílohu.
  • Kapary. jsou poupata rašící na popínavém keři jménem kapara trnitá. Kapary jsou skvělé v omáčkách na těstoviny, v tatarské omáčce, v salátech atd. Používají se nasekané i v celku jako dochucovadlo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč