Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/12

Prosinec 2005

Recepty z vydání

Jednoduché nudličky

Kokosové mléko skvěle zjemní ostrou kari pastu...

Uzená ryba se šťouchanými brambory

Ryba povařená v mléce je mnohem jemnější než před vařením

Rychlé špagety s mořskými plody

Spojení mořských plodů se špagetami je překvapivě harmonické!

Opékaný bílý sýr s pikantním kuskusem

Nebojte se skořice a dodržte dávky koření; budete mile překvapeni. A co teprve opečený sýr – ten nemá chybu!

Mexické závitky s chilli

Pro strávníky, kteří se neobejdou bez kousku masa, jsme do části směsi přidali kuřecí řízek. Oceníte rychlou přípravu.

Rýžový kuba

Houbový kuba může mít i velmi nápadité využití! Dokazuje to paní Hana Hrbková, maminka naší fotografky. Kroupy...

Marocký kořeněný koláč

Slavnostní jídlo pro vegetariány je plné oříšků, zeleniny, koření a bylin. Z lahodného balíčku křupavého těsta budou...

Bloody Mary ceviche

Ceviche je marinovaná ryba se zeleninou. Drink Bloody Mary dodává téhle latinskoamerické specialitě správný říz.

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Tenhle předkrm spolehlivě polechtá chuťové pohárky a naladí vás na další hodování. A nebojte se množství česneku...

Šneci na houbovém kubovi

Hlavně v Praze bývali šneci tradičním štědrovečerním obědem. V téhle verzi se městský zvyk doplňuje s lidovou tradicí...

Polévka z kapra

Šéfkuchař hotelu Four Seasons Vito Mollica pochází ze severu Itálie. Částečnou inspirací pro českou vánoční polévku...

Bramborový salát

Sous-chef Richard Fuchs vsadil u ‚salátu tisíckrát jinak‘ na nový přístup. Nejjemnější možné krájení,...

Smažený kapr

Mléčná lázeň kapra dokonale zjemní, obal k němu pak krásně přilne… a výsledek je superlahodný! Citron zabalte do...

Opékaná vánočka

Vánočku připravuje tým šéfcukráře Tomáše Dražského v prosinci každoročně, a hosté Four Seasons ji dokonce dostávají...

Jogurtové hvězdičky

Jsou lehké, a to hned ve dou významech toho slova: budou se vám snadno připravovat, a navíc nejde o žádnou kalorickou...

Husarské koláčky

Pečivo, které absolutně nikdy nezklame! Válení kuliček a vytlačování důlků je až dětsky snadné. Náplň můžete zvolit...

Brusinkové řezy

Oproti hutným perníčkům jsou lehké a nadýchané; brusinky jim dodávají báječně pikantní chuť. Zdobte podle vlastní...

Smetanové kremrole

Klasický cukrářský kousek zvládnete i doma – potřebujete jenom kovové trubičky na stáčení kremrolí. Díky smetaně...

Plněné dortíčky

Vláčné těsto, lahodný krém – a nepřeberné možnosti zdobení! A když ho upečete jako klasický ,velký‘ dort...

Mandlové košíčky

Jsou křehké a lahodné, a díky formičkám vypadají naprosto profesionálně. Krém k plnění je zcela ve vaší režii; v zájmu...

Margotky

Další chytrý tah, jak zhodnotit sladkou dobrotu z obchodu a přeměnit ji v lahodný novotvar. Rychlé, nevšední – a...

Domácí ,raffaelo'

Recept na kuličky obalené v kokosu, které připomínají oblíbený profesionální výrobek, koluje v mnoha variantách. Tahle...

Datle v marcipánu

Také vám zbyly ‚datlefíky‘ ještě od Mikuláše? Nabízíme vám skvělý způsob, jak z nich vykouzlit luxusní...

Fudge (máslový karamel)

Typická americká sladkost! Fudge je něco mezi máslovým karamelem, tureckým medem a marokánkami – a nechybí snad...

Anýzové rybky

Regionální cukroví z italské Kampánie, připravené podle prastarého receptu, osvěžuje trocha likéru s vůní anýzu. K...

Pistáciové placičky

Cukroví podle vzoru amerických cookies je křehce křupavé – a kombinace pistácií s pomerančem se postará o...

Egg nog

Americká podoba vaječného koňaku má jednu velkou přednost: neobsahuje žádný alkohol, takže ho můžete předložit i dětem...

Vánoční punč

Nápoj, po kterém roztají i ledové královny. Sušené ovoce vybírejte podle vlastní chuti – výborné jsou třeba i...

Fish House drink

Pánská společnost ocení něco ostřejšího – zkuste tedy namíchat tenhle drink se slavnou historií. Pokud vám ve...

Krůta s citrusy a tymiánem

Víceméně tradiční recept jsme proměnili v přímo boží jídlo – stačilo pár drobných úprav. Ke krůtě jsme přidali ostřejší...

Závitky z vánoční nádivky

Chytrý recept, který má hned dvojí využití – jako nádivka do sváteční krůty a jako základ ,párečků‘ ve slanině, které...

Krémová chlebová omáčka s cibulí

Tenhle recept přesvědčí všechny nevěřící Tomáše, kteří pochybují o tom, že z obyčejného chleba může vzniknout lahodná...

Omáčka z brusinek a červeného vína

Díky vínu získají brusinky říz. Pokud neseženete čerstvé nebo nemáte zásoby mražených, klidně použijte zavařené.

Mrkev s máslovou glazurou

Po takhle krásně upravených mrkvičkách se jenom zapráší. Proto jich klidně připravte o něco víc. Jejich kouzlo tkví i v...

Zlaté brambůrky

Dokonalou zlatou barvu a křupavou kůrčičku zaručí sádlo (kachní, husí nebo vepřové). Brambory se upečou i v méně...

Pikantní zasmahnuté kapustičky

S touto úpravou zlomíte i největší odpůrce kapusty (pokud vůbec poznají, co je základem téhle úžasné dobroty). Zlatá...

Vánoční roláda (poleno)

Přiložte polínko do ohně vánočního nadšení a upečte si stylový dezert podle staré keltské tradice. Nejenže vypadá...

Trojúhelníčky s uzeným lososem

Slavnostní tabule získá díky toustům na barevnosti a atraktivnosti. Pokud nějaké zbudou, schovejte je do lednice a...

Plněné brambůrky

Velmi vtipné a stylové! Příště můžete třeba smíchat zakysanou smetanu s trochou osoleného tvarohu.

Polévka vichyssoise

Vichyssoise [čti: višisoas], nejslavnější pórková polévka, pochází z francouzských lázní Vichy. Většinou se podává...

Špízy z kuřecích prsíček

Samozřejmě byste maso mohli opéct jen tak… Špízy ale vypadají mnohem nápaditěji, a navíc je můžete jíst vestoje...

Kuličky z vinné klobásy

Díky namočené bagetě jsou kuličky z klobás nadýchané a mají perfektní chuť. Nezapomeňte je potřít olejem – budou...

Bramborový salát s kari

Klasická příloha na vánočním stole pochopitelně nesmí chybět. My pro vás máme verzi, která je inspirovaná indickou...

Pomerančový brandy krém

Tenhle dezert trochu připomíná anglický vánoční pudink. Je ale mnohem lehčí – a lepší!...

Citronový sorbet

Lehounká zmrzlina je dokonalou tečkou za svátečním hodováním. Pokud máte chuť, klidně do sorbetu přidejte vodku!

Domácí paštika

Je šik, je francouzská, je domácí... Když ještě připočtete snadnou přípravu a nekonečné možnosti obměn, kdo by se do ní...

Čokoládové bonbony

Kupovaná bonboniéra bývá dokladem toho, že jste nedokázali vymyslet nic nápaditějšího. Pokud však vyrobíte bonbony sami...

Čokoládový ,salám'

Na obdarovaného čeká hned několik překvapení: v balíčku nezaměnitelného tvaru najde něco úplně jiného než uzeninu...

Naložené mozzarelly

Velmi jednoduché a efektní! Tímhle dárkem uděláte stoprocentně radost všem, kteří už mají dost vánočních sladkostí.

Jogurtové sušenky

Ozdobte jimi ‚jedlé dárky‘, anebo je předložte jako slané pohoštění. Jen se po nich zapráší!...

Vánočka v květináči

S naší netradiční vánočkou budete mít zaručeně úspěch! Hliněné květináčky si pak vaši blízcí užijí na podobné kuchařské...

Mandlové jednohubky

Tohle úžasné cukroví na stůl dávkujte postupně – hrozí totiž návykovost. Budete ho zobat a zobat a nebudete moci...

Plněné košíčky

Díky krému se jinak křehké košíčky nedrobí a jsou krásně vláčné. Po naplnění je opatrně přikryjte potravinářskou fólií...

Kokosové kytičky

Lehounké cukroví, které můžete mlsat jen tak. Jestli ho chcete trochu vylepšit, slepte ho neslazenou marmeládou nebo...

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.

Kuličky s kandovaným ovocem

Navrchu sladký marcipán a uvnitř směs kandovaného ovoce – tomu říkáme dobrota! Kdo je jednou ochutná, bude je...

Oříškové makronky

Budou zaručeně chutnat všem, kteří milují sněhové pusinky.

Ořechové rohlíčky

Neexistuje důvod, proč by si lidé s vysokou hladinou cholesterolu nemohli dopřát vanilkové rohlíčky. Tady je lahodný...

Přidat komentář