Sacher cukroví

Sacher cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sacher cukroví

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3100 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 246 g
Tuky 204 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavný dort ve formě cukroví? Ano! A je skutečně neodolatelné.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ navíc na podsypání
kakao holandského typu 1 PL
moučkový cukr 80 g
máslo 150 g
nakrájené na kousky
žloutek 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
čokoládové hobliny
nebo čokoládové šupinky či jiné čokoládové zdobení nebo drcené kakaové boby, podle potřeby
meruňkový džem
podle potřeby

Postup

1

Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a vanilkový extrakt a zpracujte na hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na moukou poprášeném válu na plát silný asi 3–4mm. Vykrajujte z něj čtverečky o hraně 3–4cm, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem (použijte malé kulaté vykrajovátko). Plné čtverečky skládejte s mírnými rozestupy na jeden plech a vykrojené na druhý. Pokračujte do spotřebování těsta. Pečte cca 8–10 minut dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji. Nechte krátce zchladnout na plechu, pak ho přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

3

Cukroví s vykrojeným středem na mřížce šikmo natřete rozpuštěnou čokoládou a posypte čokoládovými šupinkami. Nechte ztuhnout.

4

Plné a ozdobené vykrojené části sle- pujte meruňkovým džemem. Skladujte v suchu a chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...

Obchod Apetit