Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sacher cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 249
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3100 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 246 g
Tuky 204 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavný dort ve formě cukroví? Ano! A je skutečně neodolatelné. Sacher cukroví se skládá ze stejných komponentů jako jeho slavnější předchůdce – tmavý korpus, meruňkový džem a lahodná čokoláda. Senzační vánoční cukroví, které představuje tradici v moderním podání.

Související recepty

Suroviny

+ navíc na podsypání
máslo 150 g
nakrájené na kousky
vanilkový extrakt 1 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
nebo čokoládové šupinky či jiné čokoládové zdobení nebo drcené kakaové boby, podle potřeby
meruňkový džem
podle potřeby

Postup

1

Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a vanilkový extrakt a zpracujte na hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na moukou poprášeném válu na plát silný asi 3–4 mm. Vykrajujte z něj čtverečky o hraně 3–4 cm, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem (použijte malé kulaté vykrajovátko). Plné čtverečky skládejte s mírnými rozestupy na jeden plech a vykrojené na druhý. Pokračujte do spotřebování těsta.

3

Pečte cca 8–10 minut dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji. Nechte krátce zchladnout na plechu, pak ho přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

4

Cukroví s vykrojeným středem na mřížce šikmo natřete rozpuštěnou čokoládou a posypte čokoládovými šupinkami. Nechte ztuhnout.

5

Plné a ozdobené vykrojené části slepujte meruňkovým džemem. Skladujte v suchu a chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín