0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sacher cukroví

Sacher cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sacher cukroví

4.3/5 Počet hodnocení: 69
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3100 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 246 g
Tuky 204 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavný dort ve formě cukroví? Ano! A je skutečně neodolatelné.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ navíc na podsypání
kakao holandského typu 1 PL
moučkový cukr 80 g
máslo 150 g
nakrájené na kousky
žloutek 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
čokoládové hobliny
nebo čokoládové šupinky či jiné čokoládové zdobení nebo drcené kakaové boby, podle potřeby
meruňkový džem
podle potřeby

Postup

1

Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a vanilkový extrakt a zpracujte na hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na moukou poprášeném válu na plát silný asi 3–4mm. Vykrajujte z něj čtverečky o hraně 3–4cm, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem (použijte malé kulaté vykrajovátko). Plné čtverečky skládejte s mírnými rozestupy na jeden plech a vykrojené na druhý. Pokračujte do spotřebování těsta. Pečte cca 8–10 minut dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji. Nechte krátce zchladnout na plechu, pak ho přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

3

Cukroví s vykrojeným středem na mřížce šikmo natřete rozpuštěnou čokoládou a posypte čokoládovými šupinkami. Nechte ztuhnout.

4

Plné a ozdobené vykrojené části sle- pujte meruňkovým džemem. Skladujte v suchu a chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč