Slavný dort ve formě cukroví? Ano! A je skutečně neodolatelné. Sacher cukroví se skládá ze stejných komponentů jako jeho slavnější předchůdce – tmavý korpus, meruňkový džem a lahodná čokoláda. Senzační vánoční cukroví, které představuje tradici v moderním podání.
Suroviny
Postup
Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a vanilkový extrakt a zpracujte na hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.
Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na moukou poprášeném válu na plát silný asi 3–4 mm. Vykrajujte z něj čtverečky o hraně 3–4 cm, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem (použijte malé kulaté vykrajovátko). Plné čtverečky skládejte s mírnými rozestupy na jeden plech a vykrojené na druhý. Pokračujte do spotřebování těsta.
Pečte cca 8–10 minut dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji. Nechte krátce zchladnout na plechu, pak ho přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Cukroví s vykrojeným středem na mřížce šikmo natřete rozpuštěnou čokoládou a posypte čokoládovými šupinkami. Nechte ztuhnout.
Plné a ozdobené vykrojené části slepujte meruňkovým džemem. Skladujte v suchu a chladu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hvězdy vánočního cukroví: Jak připravit dokonalé křehké linecké(17 receptů )
- 20 receptů na originální cukroví, které vás bude bavit(21 receptů )
- Jak na linecké cukroví, aby se vždy povedlo: Nejdůležitější je dokonalý poměr surovin(18 receptů )
- Pečeme cukroví: 36 ověřených receptů pro nejkrásnejší Vánoce(36 receptů )