Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Florentinské cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 190
Do 50 minut Velmi snadné Na cca 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5855 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 574 g
Tuky 349 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě Vánoc v jediném kousku cukroví... Florentinky jsou křehké hvězdičky s náplní z oříšků, rozinek a medu. Navíc je ještě můžete pocákat čokoládou. Fantastické vánoční cukroví, po kterém se na talířku jen zapráší.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 2 ks
máslo 150 g
studené
Na náplň
med 2 PL
mandle plátky 100 g
lískové oříšky 100 g
sekané
nakrájené

Postup

1

Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry a vejce. Vymíchejte v hustou hmotu a do ní rychle zapracujte máslo. Těsto dejte odležet do chladu.

2

Mezitím si připravte náplň. Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá.

3

Přilijte smetanu ke šlehání a míchejte až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru.

4

Poté přidejte všechny ostatní ingredience a za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.

5

Mezitím z těsta vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrájejte hvězdičky nebo kytičky.

6

Pečte 6–8 minut, pak na předpečené cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175 °C ještě 8–10 minut.

NĚCO NAVÍC

  • Po vychladnutí můžete florentinky postříkat tmavou čokoládovou polevou.
  • Tento recept nám prozradila Hanka Šemíková ze Simply Good.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

28.12.2017 17:48

Ja uz jsem toto cukrovi pekla asi trikrat a podle me zkusenosti se napln neroztece, pokud ji v troube spolu s cukrovim nechate trochu kratsi dobu nez je uvedene v receptu. Zalezi to na vasi troube. Muze to byt 6 nebo 7 minut anebo i min. Pri peceni cukrovi kontrolujte a jakmile jsou hvezdicky trochu nazlatle, uz je vyndavujte z trouby.

22.12.2017 14:05

Chutove je cukrovi vyborne, ale napln se mi uplne roztekla. Jak tomu zabranit?

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...