
Florentinské cukroví
Všechny chutě Vánoc v jediném kousku cukroví
Vydání: 2013/12
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 2 plechy
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 vejce
- 150 g studeného másla
- 50 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 2 lžíce medu
- 125 ml smetany ke šlehání (33%)
- 100 g mandlových lupínků
- 100 g sekaných lískových oříšků
- 50 g nakrájených rozinek
NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry a vejce. Vymíchejte v hustou hmotu a do ní rychle zapracujte máslo. Těsto dejte odležet do chladu.
2 Mezitím si připravte náplň. Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá. Přilijte smetanu ke šlehání a míchejte až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Poté přidejte všechny ostatní ingredience a za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.
3 Mezitím z těsta vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrájejte hvězdičky nebo kytičky. Pečte 6–8 minut, pak na předpečené cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175 °C ještě 8–10 minut.
NĚCO NAVÍC
- Po vychladnutí můžete florentinky postříkat tmavou čokoládovou polevou.
- Tento recept nám prozradila Hanka Šemíková ze Simply Good.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Eva Chladová
22. Prosinec 2017 14:05
Iva Knapčíková
28. Prosinec 2017 17:48