Všechny chutě Vánoc v jediném kousku cukroví... Florentinky jsou křehké hvězdičky s náplní z oříšků, rozinek a medu. Navíc je ještě můžete pocákat čokoládou. Fantastické vánoční cukroví, po kterém se na talířku jen zapráší.
Suroviny
Postup
Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry a vejce. Vymíchejte v hustou hmotu a do ní rychle zapracujte máslo. Těsto dejte odležet do chladu.
Mezitím si připravte náplň. Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá.
Přilijte smetanu ke šlehání a míchejte až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru.
Poté přidejte všechny ostatní ingredience a za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.
Mezitím z těsta vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrájejte hvězdičky nebo kytičky.
Pečte 6–8 minut, pak na předpečené cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175 °C ještě 8–10 minut.
NĚCO NAVÍC
- Po vychladnutí můžete florentinky postříkat tmavou čokoládovou polevou.
- Tento recept nám prozradila Hanka Šemíková ze Simply Good.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7 druhů cukroví podle cukrářů(7 receptů)
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů)
Komentáře
Ja uz jsem toto cukrovi pekla asi trikrat a podle me zkusenosti se napln neroztece, pokud ji v troube spolu s cukrovim nechate trochu kratsi dobu nez je uvedene v receptu. Zalezi to na vasi troube. Muze to byt 6 nebo 7 minut anebo i min. Pri peceni cukrovi kontrolujte a jakmile jsou hvezdicky trochu nazlatle, uz je vyndavujte z trouby.
Chutove je cukrovi vyborne, ale napln se mi uplne roztekla. Jak tomu zabranit?