Rýžová mouka se do těstíčka na smažení báječně hodí – a to nejenom u známé tempury.
Suroviny
3
ks
kuřecí prsní řízek na medailonky (strips zvlášť, úzká část odříznutá, vysoká část horizontálně proříznutá napůl)
bílek
2
ks
lehce prošlehané
rýžová
chilli paprička
2
ks
čerstvá, červená, nadrobno
koriandr čerstvý
3
PL
nasekané lístky
limetová kůra
1
ČL
sezamová semínka
3
PL
arašídový olej
2
PL
omáčka (viz Něco navíc), k podávání
k podávání
polníček
k podávání
Postup
1
V míse promíchejte kuřecí medailonky, bílky, rýžovou mouku, chilli papričky, koriandr, limetovou kůru a sezamové semínko. V pánvi na středním plameni rozpalte olej. Obalené kousky kuřete opékejte 3 minuty po každé straně dozlatova. Pak je vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Podávejte s omáčkami, ozdobené polníčkem. Jako přílohu můžete servírovat rýži.
NĚCO NAVÍC
Na omáčku promíchejte 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci tmavého třtinového cukru.