Paella s kuřetem a plody moře

Paella s kuřetem a plody moře

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 754 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 66 g
Tuky 16 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vydejte se za voňavým gastro zážitkem do Španělska a připravte celé rodině vynikající a výživnou paellu. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
chilli sušené špetka
300 g
kulatozrnná rýže
víno červené 3 PL
suché, lze nahradit bílým vínem, nemusí být
200 g
třešňová rajčátka přepůlená
česnek 2 stroužek
drcené
vývar kuřecí 900 ml
horký, se špetkou šafránu, mořskou solí
300 g
směs mořských plodů mražená, lze nahradit krevetami
kuřecí prsa 150 g
mražené fazolky 100 g
citron 0.5 ks
šťáva
petrželka hrst

1 V široké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte ji asi 5 minut dosklovita. Vmíchejte chilli koření a rýži, promíchejte a přilijte sherry či víno. Nechte odpařit, přidejte rajčata, česnek, vývar se šafránem, osolte a vařte na mírném plameni za občasného míchání zhruba 15 minut, dokud rýže není skoro hotová (pokud by se tekutina odpařovala příliš rychle, podlijte vodou či vývarem). 

2 Vmíchejte mořské plody, na nudličky nakrájené maso a fazolky, přiklopte a duste ještě 5 minut, aby krevety a maso byly hotové a rýže na skus. Pak zakápněte citronem a posypte nasekanou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit