Paella s kuřetem a plody moře

Paella s kuřetem a plody moře

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2161 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 323 g
Tuky 34 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se za voňavým gastro zážitkem do Španělska a připravte celé rodině vynikající a výživnou paellu. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
chilli sušené špetka
rýže kulatozrnná 300 g
víno červené 3 PL
suché, lze nahradit bílým vínem, nemusí být
rajčata cherry 200 g
přepůlená
česnek 2 stroužek
drcené
vývar kuřecí 900 ml
horký, se špetkou šafránu, mořskou solí
plody moře 300 g
mražené
kuřecí prsa 150 g
mražené fazolky 100 g
citron 0.5 ks
šťáva
petrželka hrst

1 V široké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte ji asi 5 minut dosklovita. Vmíchejte chilli koření a rýži, promíchejte a přilijte sherry či víno. Nechte odpařit, přidejte rajčata, česnek, vývar se šafránem, osolte a vařte na mírném plameni za občasného míchání zhruba 15 minut, dokud rýže není skoro hotová (pokud by se tekutina odpařovala příliš rychle, podlijte vodou či vývarem). 

2 Vmíchejte mořské plody, na nudličky nakrájené maso a fazolky, přiklopte a duste ještě 5 minut, aby krevety a maso byly hotové a rýže na skus. Pak zakápněte citronem a posypte nasekanou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit