Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paella s kuřetem a plody moře

Paella s kuřetem a plody moře

3.9/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2161 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 323 g
Tuky 34 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se za voňavým gastro zážitkem do Španělska a připravte celé rodině vynikající a výživnou paellu. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
chilli sušené špetka
rýže kulatozrnná 300 g
suché, lze nahradit bílým vínem, nemusí být
rajčata cherry 200 g
přepůlená
česnek 2 stroužek
drcené
vývar kuřecí 900 ml
horký, se špetkou šafránu, mořskou solí
plody moře 300 g
mražené
mražené fazolky 100 g
citron ½ ks
šťáva
petrželka hrst

Postup

1

V široké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte ji asi 5 minut dosklovita.

2

Vmíchejte chilli koření a rýži, promíchejte a přilijte sherry či víno. Nechte odpařit, přidejte rajčata, česnek, vývar se šafránem, osolte a vařte na mírném plameni za občasného míchání zhruba 15 minut, dokud rýže není skoro hotová (pokud by se tekutina odpařovala příliš rychle, podlijte vodou či vývarem). 

3

Vmíchejte mořské plody, na nudličky nakrájené maso a fazolky, přiklopte a duste ještě 5 minut, aby krevety a maso byly hotové a rýže na skus. Pak zakápněte citronem a posypte nasekanou petrželkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4