Hotové noky vám dokážou vytrhnout trn z paty. Stačí k nim přidat pár výrazných surovin, strčit do trouby a večeře je na stole.
Suroviny
gnocchi bramborové
500
g
hotové
brokolice
200
g
i mražená
kuřecí prsa
250
g
sýr s modrou plísní
200
g
viz Něco navíc
smetana ke šlehání
150
ml
sůl
vlašské ořechy
1
hrst
nahrubo nasekané
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Noky uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu – na posledních pár minut k nim přihoďte brokolici rozdělenou na růžičky. Mezitím nakrájejte maso na nudličky.
2
Slité noky a brokolici vsypte do žáruvzdorné mísy a přidejte maso. Do pekáčku rozdrobte sýr a přilijte smetanu. Osolte a vše promíchejte, nakonec posypte ořechy a dejte na 15–20 minut péct.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít českou nivu, ale také gorgonzolu, rokfór nebo jakýkoli jiný sýr, záleží jen na vaší chuti a zásobách v chladničce.