0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené gnocchi s brokolicí

Zapečené gnocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené gnocchi s brokolicí

4.4 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 196 g
Tuky 124 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotové noky vám dokážou vytrhnout trn z paty. Stačí k nim přidat pár výrazných surovin, strčit do trouby a večeře je na stole. 

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové
brokolice 200 g
i mražená
kuřecí prsa 250 g
sýr s modrou plísní 200 g
viz Něco navíc
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo nasekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Noky uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu – na posledních pár minut k nim přihoďte brokolici rozdělenou na růžičky. Mezitím nakrájejte maso na nudličky.

2

Slité noky a brokolici vsypte do žáruvzdorné mísy a přidejte maso. Do pekáčku rozdrobte sýr a přilijte smetanu. Osolte a vše promíchejte, nakonec posypte ořechy a dejte na 15–20 minut péct.

NĚCO NAVÍC 
Můžete použít českou nivu, ale také gorgonzolu, rokfór nebo jakýkoli jiný sýr, záleží jen na vaší chuti a zásobách v chladničce. 

Související články

Škola vaření: gnocchi
  • Tipy a triky

Škola vaření: gnocchi

Poznejte jednoduchost a všestrannost italských ricottových nočků a vychutnejte si je v našich pěti báječných receptech. ...
KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit