Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3423 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 424 g
Tuky 165 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mák a citron jsou skvělí partneři, a právě proto potřebuje tohle linecké cukroví, která je navíc díky zrníčkům máku zábavně puntíkované, kyselou marmeládu. Inovace, která nás fakt dostala! 

Suroviny

máslo 175 g
pokojové teploty
krupicový cukr 50 g
moučkový cukr 40 g
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 ČL
strouhaná
sůl špetka
mouka pšeničná hladká 220 g
mák celý 2.5 PL
nemletý
marmeláda 150 g
kyselá (pomerančová, citronová nebo i lemon curd)
moučkový cukr
na posypání

1 Z másla, cukrů, citronové kůry, soli, mouky a máku vypracujte rychle hladké těsto (nejlépe v robotu s noži). Utvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do druhého dne chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na plát o síle 3mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. Do poloviny z nich vykrojte ještě ve středu kolečko (např. kulatou zdobicí špičkou) nebo (jako my) použijte brčko a vykrojte kolečka po obvodu.

3 Pečte zhruba 8 minut dobleda, nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou (dospodu dejte vždy tvar bez vykrojení, nahoru s vykrojenými kolečky). Na závěr pocukrujte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit