Mák a citron jsou skvělí partneři, a právě proto potřebuje tohle linecké cukroví, která je navíc díky zrníčkům máku zábavně puntíkované, kyselou marmeládu. Inovace, která nás fakt dostala!
Suroviny
Postup
Z másla, cukrů, citronové kůry, soli, mouky a máku vypracujte rychle hladké těsto (nejlépe v robotu s noži). Utvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do druhého dne chladit.
Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na plát o síle 3mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. Do poloviny z nich vykrojte ještě ve středu kolečko (např. kulatou zdobicí špičkou) nebo (jako my) použijte brčko a vykrojte kolečka po obvodu.
Pečte zhruba 8 minut dobleda, nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou (dospodu dejte vždy tvar bez vykrojení, nahoru s vykrojenými kolečky). Na závěr pocukrujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 34 úžasných vánočních sladkostí(34 receptů)