Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3423 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 424 g
Tuky 165 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák a citron jsou skvělí partneři, a právě proto potřebuje tohle linecké cukroví, která je navíc díky zrníčkům máku zábavně puntíkované, kyselou marmeládu. Inovace, která nás fakt dostala! 

Související recepty

Dortletky

„Dorletky jsou rodinný poklad mé kamarádk...

Suroviny

máslo 175 g
pokojové teploty
krupicový cukr 50 g
moučkový cukr 40 g
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 ČL
strouhaná
sůl špetka
mouka pšeničná hladká 220 g
mák celý 2.5 PL
nemletý
marmeláda 150 g
kyselá (pomerančová, citronová nebo i lemon curd)
moučkový cukr
na posypání

1 Z másla, cukrů, citronové kůry, soli, mouky a máku vypracujte rychle hladké těsto (nejlépe v robotu s noži). Utvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do druhého dne chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na plát o síle 3mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. Do poloviny z nich vykrojte ještě ve středu kolečko (např. kulatou zdobicí špičkou) nebo (jako my) použijte brčko a vykrojte kolečka po obvodu.

3 Pečte zhruba 8 minut dobleda, nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou (dospodu dejte vždy tvar bez vykrojení, nahoru s vykrojenými kolečky). Na závěr pocukrujte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Obchod Apetit