Dortletky

Dortletky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na asi 30 koleček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5625 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 495 g
Tuky 343 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dorletky jsou rodinný poklad mé kamarádky Valiny a hlavně její tety Ivanky,“ říká naše grafička Magda, která pro vás recept získala. Rozhodně je přidejte na seznam letošního ‚musím upéct‘. 

Suroviny

moučkový cukr 70 g
máslo 150 g
kakao 20 g
holandského typu
mouka pšeničná hladká 200 g
vlašské ořechy 30 g
mleté
žloutek 1 ks
vanilkový cukr 1
Na dokončení
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1
v prášku
máslo 150 g
moučkový cukr 90 g
rum 6 PL
tuzemák
kokos 50 g
na obalování

1 Všechny ingredience na těsto vsypte do mísy a vypracujte těsto. Vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrajujte kolečka o průměru 4cm a skládejte je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečte v troubě vyhřáté na 175°C zhruba 12 minut.

2 Mléko prošlehejte s vanilkovým pudinkem a uvařte do hustého krému. Máslo utřete s cukrem a po lžících vmíchejte vychladlý pudinkový krém. Nakonec přidejte tuzemák.

3 Upečená kolečka slepujte náplní, vždy je trochu stiskněte, aby náplň došla až do krajů (může i lehce přes). Nakonec kraje obalujte v kokosu. Nechte odležet minimálně do druhého dne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit