0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dortletky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 85
Do hodiny Velmi snadné Na asi 30 koleček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5424 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 460 g
Tuky 344 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dorletky jsou rodinný poklad mé kamarádky Valiny a hlavně její tety Ivanky,“ říká naše grafička Magda, která pro vás recept získala. Rozhodně je přidejte na seznam letošního ‚musím upéct‘. 

Suroviny

moučkový cukr 70 g
máslo 150 g
kakao holandského typu 20 g
mouka pšeničná hladká 200 g
vlašské ořechy 30 g
mleté
žloutek 1 ks
vanilkový cukr 1 bal
Na dokončení
mléko 250 ml
pudinkový prášek ½ bal
vanilkový
máslo 150 g
moučkový cukr 90 g
rum 6 PL
tuzemák
kokos strouhaný 50 g
na obalování

Postup

1

Všechny ingredience na těsto vsypte do mísy a vypracujte těsto. Vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrajujte kolečka o průměru 4cm a skládejte je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečte v troubě vyhřáté na 175°C zhruba 12 minut.

2

Mléko prošlehejte s vanilkovým pudinkem a uvařte do hustého krému. Máslo utřete s cukrem a po lžících vmíchejte vychladlý pudinkový krém. Nakonec přidejte tuzemák.

3

Upečená kolečka slepujte náplní, vždy je trochu stiskněte, aby náplň došla až do krajů (může i lehce přes). Nakonec kraje obalujte v kokosu. Nechte odležet minimálně do druhého dne. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč