Dortletky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 66
Do hodiny Velmi snadné Na asi 30 koleček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5424 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 460 g
Tuky 344 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dorletky jsou rodinný poklad mé kamarádky Valiny a hlavně její tety Ivanky,“ říká naše grafička Magda, která pro vás recept získala. Rozhodně je přidejte na seznam letošního ‚musím upéct‘. 

Suroviny

moučkový cukr 70 g
máslo 150 g
kakao holandského typu 20 g
mouka pšeničná hladká 200 g
vlašské ořechy 30 g
mleté
žloutek 1 ks
vanilkový cukr 1 bal
Na dokončení
mléko 250 ml
pudinkový prášek 0.5 bal
vanilkový
máslo 150 g
moučkový cukr 90 g
rum 6 PL
tuzemák
kokos strouhaný 50 g
na obalování

1 Všechny ingredience na těsto vsypte do mísy a vypracujte těsto. Vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrajujte kolečka o průměru 4cm a skládejte je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečte v troubě vyhřáté na 175°C zhruba 12 minut.

2 Mléko prošlehejte s vanilkovým pudinkem a uvařte do hustého krému. Máslo utřete s cukrem a po lžících vmíchejte vychladlý pudinkový krém. Nakonec přidejte tuzemák.

3 Upečená kolečka slepujte náplní, vždy je trochu stiskněte, aby náplň došla až do krajů (může i lehce přes). Nakonec kraje obalujte v kokosu. Nechte odležet minimálně do druhého dne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit