Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecké záviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 93
Do 45 minut Velmi snadné Na 4 záviny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5418 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 586 g
Tuky 283 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá finta pro všechny, kteří milují linecké, ale nechce se jim vykrajovat a slepovat kolečka, hvězdičky, srdíčka... V tomhle případě totiž stačí vyválet z těsta čtyři obdélníky a máte hotovo! Jednoduchý a efektní recept na trochu netradiční vánoční cukroví.

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
vyškrábnutá dřeň
+ trocha na poprášení
sůl 1 špetka
škrob 50 g
kukuřičný, lze nahradit bramborovým
rybízový džem 400 g

Postup

1

Máslo, vanilku, moučkový cukr a sůl zpracujte v kuchyňském robotu, přidejte žloutky a krátce zapracujte, pak přisypte mouku, škrob a opět krátce zpracujte na hladké těsto.

2

Pak je ještě rychle zpracujte rukama na pracovní ploše, poté z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte minimálně na 1 hodinu do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 190 °C. Těsto rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na obdélník 35 x 10 cm, okraje ozdobně zařízněte rádýlkem. Obdélníky přeneste na plechy vyložené pečicím papírem. Střed každého z nich podélně potřete džemem tak, aby vám zůstaly nepotřené 2cm okraje na každé straně. Kraje poté přehněte přes potřené těsto a lehce přitlačte vidličkou.

4

Vložte do trouby a pečte 15 minut dobleda, nechte vychladnout a krájejte na zhruba 3cm silné proužky. Pocukrujte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...