Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 30 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3583 kcal
Bílkoviny 93 g
Cukr 413 g
Tuky 152 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud milujete mandle a marcipán, zapomeňte pro tentokrát na vanilkové rohlíčky a upečte si tyhle mandlové! 

Suroviny

marcipán 300 g
pravý
moučkový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
bílek 2 ks
z vajec
mandle 80 g
mleté
vejce 1 ks
100 g
mandlé na plátky
čokoláda 150 g
kvalitní

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Marcipán prohněťte s moučkovým cukrem, moukou, bílky a mletými mandlemi. Hmotou naplňte cukrářský sáček s širokou kulatou špičkou a stříkejte jím na plech rohlíčky.

2 Vejce prošlehejte a potřete jím rohlíčky. Poté je posypte plátky mandlí. Pečte 15–20 minut dozlatova, nechte vychladnout.

3 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a postupně v ní smočte konce všech rohlíčků. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo na mřížku a počkejte, až čokoláda zcela ztuhne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit