Pokud milujete mandle a marcipán, zapomeňte pro tentokrát na vanilkové rohlíčky a upečte si tyhle mandlové!
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Marcipán prohněťte s moučkovým cukrem, moukou, bílky a mletými mandlemi. Hmotou naplňte cukrářský sáček s širokou kulatou špičkou a stříkejte jím na plech rohlíčky.
2
Vejce prošlehejte a potřete jím rohlíčky. Poté je posypte plátky mandlí. Pečte 15–20 minut dozlatova, nechte vychladnout.
3
Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a postupně v ní smočte konce všech rohlíčků. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo na mřížku a počkejte, až čokoláda zcela ztuhne.
Komentáře
Dobrý den, jak dlouho toto cukroví vydrží? Jak je vhodné jej skladovat? Děkuji. :)
Dobrý den, paní Simandlová, skladovat bychom je doporučovali určitě v chladu a suchu. Měly by mít podobnou trvanlivost jako ostatní cukroví (tedy nekrémové druhy).
Krásné svátky, redakce Apetitu