0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Marcipánové rohlíčky s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné Na 30 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4216 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 423 g
Tuky 206 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete mandle a marcipán, zapomeňte pro tentokrát na vanilkové rohlíčky a upečte si tyhle mandlové! 

Suroviny

marcipán 300 g
pravý
moučkový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
bílek 2 ks
mandle 80 g
mleté
vejce 1 ks
mandle plátky 100 g
čokoláda 150 g
kvalitní

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Marcipán prohněťte s moučkovým cukrem, moukou, bílky a mletými mandlemi. Hmotou naplňte cukrářský sáček s širokou kulatou špičkou a stříkejte jím na plech rohlíčky.

2 Vejce prošlehejte a potřete jím rohlíčky. Poté je posypte plátky mandlí. Pečte 15–20 minut dozlatova, nechte vychladnout.

3 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a postupně v ní smočte konce všech rohlíčků. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo na mřížku a počkejte, až čokoláda zcela ztuhne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Simandlová, skladovat bychom je doporučovali určitě v chladu a suchu. Měly by mít podobnou trvanlivost jako ostatní cukroví (tedy nekrémové druhy).

Krásné svátky, redakce Apetitu

Obchod Apetit