Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 57
Do hodiny Velmi snadné Na cca 30 koulí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3436 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 296 g
Tuky 242 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Egg nog je americká obdoba našeho vaječného koňaku. I proto nás recept na tyhle nepečené kuličky tolik zaujal! Doporučujeme použít domácí piškot, třeba odřezky z dortu, koláče či rolády, které vám zbyly. A nešetřit alkoholem! 

Suroviny

rozlámaná
brandy 60 ml
lze použít rum (tuzemák)
skořice ¼ ČL
nejlépe domácí, nahrubo rozdrobený

Postup

1

Smetanu vlijte do menšího hrnce a přiveďte k varu. Polovinu čokolády vsypte do misky, zalijte horkou smetanou a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí (pokud se čokoláda rozpouští pomalu, můžete proces urychlit nad vodní lázní). Vmíchejte brandy.

2

Skořici a muškátový ořech promíchejte. Piškot vsypte do mixéru, přilijte rozpuštěnou čokoládu, polovinu směsi skořice a muškátového oříšku a pulzy promíchávejte, dokud se vše nespojí v jednolitou hmotu. Směs přendejte do mísy a dejte na 2–3 hodiny chladit do lednice.

3

Z vychlazené směsi odkrajujte lžičkou kousky, tvarujte je do stejně velkých kuliček a skládejte na podložku vyloženou pečicím papírem. Hotové kuličky dejte alespoň na 30 minut do mrazáku, aby zmrzly.

4

Zbylou čokoládu dejte do misky a nechte nad vodní lázní rozpustit.

5

Do každé kuličky zapíchněte párátko a namočte ji v rozpuštěné čokoládě tak, aby byla čokoládou celá obalená. Nechte stéct přebytečnou čokoládu (kuličkou otáčejte, tak čokoláda utvoří rovnoměrnou vrstvu) a poté zapíchněte do podložky – nejlépe se na to hodí kus polystyrenu. Nechte zcela ztuhnout, poté párátka odstraňte. Posypte zbylým kořením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Komentáře

07.12.2021 23:29
Recepty