Marinovaný kozí sýr

Marinovaný kozí sýr

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 163 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čerstvý kozí sýr je velmi jemný a k tomu, aby se rozležel a ochutil, mu stačí opravdu jen pár hodin. 

Suroviny

kozí sýr 2
čerstvý (viz Něco navíc)
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá
citronová kůra 2 svitek
bobkový list 2 ks
bazalka hrst
+ k podávání
fenyklová semínka 0.5 ČL
česnek 2 stroužek
na plátky
4 ks
nakládaná sušená rajčata nasekaná
olivový olej
panenský, na zalití
rukola 2 hrst

1 Kolečka kozího sýra navrstvěte s chilli papričkou nakrájenou na plátky, citronovou kůrou, bobkovými listy, bazalkou, fenyklem, česnekem a sušenými rajčaty do široké sklenice a zalijte olejem. Nech- te 4 hodiny v chladu rozležet. Podávejte na salátu podle vlastního výběru – v našem případě to je rukola a bazalka.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili francouzský druh sýra, u kterého už byla kolečka pěkně předkrájená (Président 12 Petits chèvres doux, 200g za 80Kč, prodává např Tesco). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit