Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinovaný kozí sýr

Marinovaný kozí sýr

3.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 163 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvý kozí sýr je velmi jemný a k tomu, aby se rozležel a ochutil, mu stačí opravdu jen pár hodin. 

Suroviny

čerstvý (viz Něco navíc)
červená, čerstvá
bazalka hrst
+ k podávání
fenyklová semínka ½ ČL
česnek 2 stroužek
na plátky
4 ks
nakládaná sušená rajčata nasekaná
olivový olej
panenský, na zalití
rukola 2 hrst

Postup

1

Kolečka kozího sýra navrstvěte s chilli papričkou nakrájenou na plátky, citronovou kůrou, bobkovými listy, bazalkou, fenyklem, česnekem a sušenými rajčaty do široké sklenice a zalijte olejem. Nech- te 4 hodiny v chladu rozležet. Podávejte na salátu podle vlastního výběru - v našem případě to je rukola a bazalka.

NĚCO NAVÍC

My jsme použili francouzský druh sýra, u kterého už byla kolečka pěkně předkrájená (Président 12 Petits chèvres doux, 200g za 80Kč, prodává např Tesco).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4