Čerstvý kozí sýr je velmi jemný a k tomu, aby se rozležel a ochutil, mu stačí opravdu jen pár hodin.
Suroviny
kozí sýr
2
čerstvý (viz Něco navíc)
chilli paprička
1
ks
červená, čerstvá
citronová kůra
2
svitek
bobkový list
2
ks
bazalka
hrst
+ k podávání
fenyklová semínka
½
ČL
česnek
2
stroužek
na plátky
4
ks
nakládaná sušená rajčata nasekaná
olivový olej
panenský, na zalití
rukola
2
hrst
Postup
1
Kolečka kozího sýra navrstvěte s chilli papričkou nakrájenou na plátky, citronovou kůrou, bobkovými listy, bazalkou, fenyklem, česnekem a sušenými rajčaty do široké sklenice a zalijte olejem. Nech- te 4 hodiny v chladu rozležet. Podávejte na salátu podle vlastního výběru - v našem případě to je rukola a bazalka.
NĚCO NAVÍC
My jsme použili francouzský druh sýra, u kterého už byla kolečka pěkně předkrájená (Président 12 Petits chèvres doux, 200g za 80Kč, prodává např Tesco).