Harissa nemusí být jen červená. Vychutnejte si naši zelenou variantu. V tomhle orientálním receptu určitě oceníte i přílohu, která se dělá ve stejném pekáči jako kuře.
Suroviny
Postup
Na harissu dejte do malého robotu chilli papričky, česnek, citronovou kůru, po 1/2 lžičce mletého koriandru a římského kmínu, 80ml olivového oleje, čerstvý koriandr i se stonky, osolte a rozmixujte na pastu. Polovinou vzniklé harissy potřete kuřecí stehna (můžete je přepůlit v kloubu) a nechte 30 minut marinovat.
Troubu předehřejte na 200°C. Vývar v hrnci přiveďte k varu. Sejměte z ohně, vmíchejte kuskus a zakryjte. Nechte 5 minut od- počívat, až se tekutina vstřebá. Pak načechrejte vidličkou. Přidejte dýni, 1 lžíci olivového oleje a zbylý mletý koriandr a římský kmín. Osolte, promíchejte a vsypte do pekáče.
V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm stehna dozlatova. Rozložte kůží nahoru na kuskus, doplňte klínky citronu a pečte 45-60 minut, až bude maso propečené a dýně měkká. Při podávání zastříkněte šťávou z pečeného citronu a ozdobte zbývající harissou.