0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masový závin s tymiánem

Masový závin s tymiánem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1587 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 43 g
Tuky 99 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vykouzlete si rychle a snadno dokonalý masový závin s lahodnou náplní! Hodí se na svačinu, k obědu i večeři.

Suroviny

listové těsto 1 bal
hovězí maso mleté 400 g
lze nahradit sekanou šunkou případně sekaným uzeným
vejce 3 ks
strouhanka hrst
tymián 1 PL
sůl
na dochucení, nemusí být
pepř
na dochucení, nemusí být

1 V misce důkladně promíchejte mleté maso (domácí si můžete namlít s pomocí robota nebo klasického mlýnku na maso) se dvěma vejci, strouhankou a tymiánem. Osolte a opepřete podle chuti; pozor, uzené může být samo o sobě dostatečně slané. Buď použijte jednotlivé pláty těsta, nebo ho rozválejte na obdélník o velikosti 30 x 40 cm. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2 Na těsto rovnoměrně naneste masovou náplň a rozetřete ji. Okraje nechte volné, ale potřete je rozšlehaným zbývajícím vajíčkem. Závin stočte a krátké konce stiskněte k sobě. Ještě potřete vejcem, položte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát těsto propíchněte vidličkou.

3 Pečte přibližně půl hodiny; závin by měl být zlatavý a trochu vyběhnout. Pokud se peče nestejnoměrně, po nějaké době plechy otočte.

4 Hotový závin nechte trochu vychladnout a potom ho nakrájejte na řezy. Výtečně chutná teplý, vlažný i studený – skvělá chuťovka k vínu! Jako přílohu doporučujeme jednoduchý zelený salát nebo salát z kysaného zelí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

Jednoduchá chuťovka k vínu nebo pivu. Tymián je s masem skvělý!

Obchod Apetit