Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masový závin s tymiánem

Masový závin s tymiánem

4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1587 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 43 g
Tuky 99 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vykouzlete si rychle a snadno dokonalý masový závin s lahodnou náplní! Hodí se na svačinu, k obědu i večeři.

Suroviny

lze nahradit sekanou šunkou případně sekaným uzeným
vejce 3 ks
strouhanka hrst
tymián 1 PL
sůl
na dochucení, nemusí být
pepř
na dochucení, nemusí být

Postup

1

V misce důkladně promíchejte mleté maso (domácí si můžete namlít s pomocí robota nebo klasického mlýnku na maso) se dvěma vejci, strouhankou a tymiánem. Osolte a opepřete podle chuti; pozor, uzené může být samo o sobě dostatečně slané. Buď použijte jednotlivé pláty těsta, nebo ho rozválejte na obdélník o velikosti 30 x 40 cm.

2

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3

Na těsto rovnoměrně naneste masovou náplň a rozetřete ji. Okraje nechte volné, ale potřete je rozšlehaným zbývajícím vajíčkem. Závin stočte a krátké konce stiskněte k sobě. Ještě potřete vejcem, položte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát těsto propíchněte vidličkou.

4

Pečte přibližně půl hodiny; závin by měl být zlatavý a trochu vyběhnout. Pokud se peče nestejnoměrně, po nějaké době plechy otočte.

5

Hotový závin nechte trochu vychladnout a potom ho nakrájejte na řezy. Výtečně chutná teplý, vlažný i studený – skvělá chuťovka k vínu! Jako přílohu doporučujeme jednoduchý zelený salát nebo salát z kysaného zelí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

12.04.2008 11:08
Jednoduchá chuťovka k vínu nebo pivu. Tymián je s masem skvělý!
03.09.2007 18:47
Recept se nachází v č.11/05, str.17