Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4731 kcal
Bílkoviny 133 g
Cukr 513 g
Tuky 241 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Recept pochází z knihy Jaroslava Vašáka Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska. Dříve se pekl po vyškvaření sádla. Nejlépe chutná druhý den.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 450 g
podle tučnosti škvarků, + trocha na poprášení
krystalový cukr 150 g
škvarky 200 g
jemně mleté
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
mléko 250 ml
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
meruňková zavařenina 1
malá
1 Z polohrubé mouky, cukru, škvarků, žloutků, mléka a kypřicího prášku rychle vypracujte vláčné těsto. Pomocí válečku ho na lehce pomoučněné ploše rozválejte na placku asi centimetr vysokou.

2 Placku potřete marmeládou a stočte v závin, potřete našlehaným vajíčkem a pečte zvolna v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 45 minut.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit