0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkový závin
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5000 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 579 g
Tuky 241 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept pochází z knihy Jaroslava Vašáka Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska. Dříve se pekl po vyškvaření sádla. Nejlépe chutná druhý den.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 450 g
+ trocha na poprášení
krystalový cukr 150 g
vepřové škvarky 200 g
jemně mleté
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
mléko 250 ml
kypřicí prášek do pečiva ½ ks
meruňkový džem 1 sklenka
malá

 

 

Postup

1

Z polohrubé mouky, cukru, škvarků, žloutků, mléka a kypřicího prášku rychle vypracujte vláčné těsto. Pomocí válečku ho na lehce pomoučněné ploše rozválejte na placku asi centimetr vysokou.

2

Placku potřete marmeládou a stočte v závin, potřete našlehaným vajíčkem a pečte zvolna v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 45 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč