Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4731 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 513 g
Tuky 241 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Recept pochází z knihy Jaroslava Vašáka Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska. Dříve se pekl po vyškvaření sádla. Nejlépe chutná druhý den.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 450 g
podle tučnosti škvarků, + trocha na poprášení
krystalový cukr 150 g
škvarky 200 g
jemně mleté
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
mléko 250 ml
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
meruňková zavařenina 1
malá
1 Z polohrubé mouky, cukru, škvarků, žloutků, mléka a kypřicího prášku rychle vypracujte vláčné těsto. Pomocí válečku ho na lehce pomoučněné ploše rozválejte na placku asi centimetr vysokou.

2 Placku potřete marmeládou a stočte v závin, potřete našlehaným vajíčkem a pečte zvolna v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 45 minut.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit