Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarkový závin
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5000 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 579 g
Tuky 241 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept pochází z knihy Jaroslava Vašáka Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska. Dříve se pekl po vyškvaření sádla. Nejlépe chutná druhý den.

Suroviny

+ trocha na poprášení
krystalový cukr 150 g
jemně mleté
vejce 1 ks
mléko 250 ml
kypřicí prášek do pečiva ½ ks
meruňkový džem 1 sklenka
malá

Postup

1

Z polohrubé mouky, cukru, škvarků, žloutků, mléka a kypřicího prášku rychle vypracujte vláčné těsto. Pomocí válečku ho na lehce pomoučněné ploše rozválejte na placku asi centimetr vysokou.

2

Placku potřete marmeládou a stočte v závin, potřete našlehaným vajíčkem a pečte zvolna v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 45 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín