Závin se špenátem a nivou

zavin se spenatem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Závin se špenátem a nivou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 51 g
Tuky 103 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný závin je efektní a snadné jídlo, přímo ideální k vychutnávání na čerstvém vzduchu.

Suroviny

česnek 3 stroužky
chilli paprička 1 ks
sušená
mražený listový špenát 300 g
smetana ke šlehání 3 PL
sůl
sýr s modrou plísní 150 g
rozdrobený
listové těsto 1 bal
vejce 1 ks

1 Na másle opečte 3 pokrájené stroužky česneku a 1 rozdrobenou sušenou chilli papričku.

2 Přidejte 300 g mraženého listového špenátu, 3 lžíce smetany ke šlehání, osolte a přiklopené poduste doměkka.

3 Prochladlou náplň promíchejte s 150 g rozdrobené nivy a rozložte na vyválené listové těsto, sviňte, závin potřete vajíčkem a v troubě předehřáté na 200 °C upečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit