
Recepty z vydání
Klobásky s fazolemi
Kombinaci klobás, mrkve, fazolí a celeru jsem si neuměla představit, ale je jedinečná! Dijonská hořčice skvěle...
Bleskové těstoviny
Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.
Pálivý salát s hovězím masem
Salát je opravdu neobvyklý. Kdo nemusí klíčky, může místo nich klidně použít jinou zeleninu – třeba kapii.
Krůtí kousky
Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.
Zapékaná omáčka k těstovinám nebo kuřeti
Geniálně jednoduchá obměna rajčatové omáčky na špagety. Vydá za dvě porce ovoce či zeleniny (každý den byste jich měli...
Losos zapečený s mandlemi
Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (...
Alpské cukroví
Recept pocházející z lázní Ischl zdědila Helena Budínská po mamince. Její přátelé jím zdobí svatební stoly – a my...
Sladkokyselé kuře
Horké kuře v těstíčku, připravené na asijský způsob, zůstane nádherně křupavé i po přelití omáčkou. Ideální přílohou je...
Garnáty s paprikou a špenátem
Skvělá večeře pro dva, navíc bleskurychle hotová. Abyste nevypadli z tempa, podávejte s instantními vaječnými nudlemi.
Perfektní smažené brambůrky
Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené...
Ryba po mlynářsku
Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní...
Pikantní sýrové zákusky
Francouzi tomuto pečivu z odpalovaného těsta říkají aigrettes. Tip: Těsto si můžete připravit až dvě hodiny předem a...
Steak s omáčkou pizzaiola
Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou...
Zelenina v těstíčku (tempura) se sójovou omáčkou
Křupavé dobrůtky v japonském stylu se stejně skvěle hodí jako chuťovka i jako hlavní chod pro ty, kdo neradi maso.
Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou
Kdo jednou ochutná kachnu s touto fantastickou omáčkou, nikdy ji už nebude chtít jinak...
Koláč se sušenými švestkami a mandlemi
Křehké těsto bleskurychle zvládne váš robot, a ani jeho ruční příprava není složitá. Šťavnatá a vláčná náplň vás...
Svařené hrušky se sušenými švestkami
Ani kompot, ani svařené víno, spíš vinná pěna s ovocem. Každopádně mimořádně zajímavý, rychlý a vtipný dezert.
,Kohout na víně' se sušenými švestkami
Základní francouzská specialita, coq au vin, prošla mírnou, ale lahodnou metamorfózou. Výsledkem jsou marinovaná kuřecí...
Rizoto s houbami a sýrem
Místo polévky se v Itálii setkáte s ‚primi piatti‘ neboli ,vstupními jídly‘. Rýže v rizotu by,...
Králík marinovaný v červeném víně
V alpském podhůří na severu Itálie je tahle domácí úprava nesmírně oblíbená – hlavně v zimě. Velmi lahodný způsob...
Polenta
Polentu můžete buď vykrajovat lžící, nebo ji uvařenou rozestřít na plech a po vychladnutí nakrájet na řezy, které...
Kávové semifreddo s lískovými piškoty
Lehká a osvěžující mražená pěna (semifreddo) s jemnou chutí kávy je po vydatném obědě přesně to pravé. Křupavé piškoty...
Bulky se zavařenými meruňkami
Sychravý podvečer vám rozjasní spojení teplého pečiva a smetanového mascarpone. Použijte co nejlepší zavařeninu – díky...
Chlebíčky s krevetovým máslem
Drobné krevety se v přímořských oblastech Británie nakládají do rozpuštěného másla a prodávají jako místní specialita...
Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci
Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně...
Sýrovo-šunkový toust
Pokud se před večerní partií bridže posilníte tímhle luxusním toustem, nemůžete prohrát ani penci.
Medové placičky
Národní specialitě, sladkým plackám pečeným bez tuku na pánvi, říkají Britové griddle scones. Na svých venkovských...
Vláčný zázvorovo-datlový dort
Skvěle doplní energii po odpolední obchůzce panství. Pokud ho nesníte celý, pozvěte na něj sympatického gentlemana či...
Těstoviny s tomatovou omáčkou
S jednoduše připravenou rybou tvoří dokonalý celek. Česnek při smažení hlídejte, mívá tendenci připálit se a zrádně...
Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem
Skvělé maso, které má lákavou barvu, nejlíp vynikne právě v téhle úpravě – s extra panenským olivovým olejem,...
Vinný zabaglione s ovocem
Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte...
Grilovaný mořský ďas
Čerstvé ryby mají nezaměnitelnou, lahodnou chuť, a proto by bylo přehnané dochucování doslova hříchem. K podtržení...
Chilli con carne
Vyhlášená texaská specialita je jedno z vůbec nejlepších jídel, které můžete předložit rodině nebo kamarádům. Máme pro...
Pečená martinská husa
Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu pohádkově, připravte ji...
Rybí filé v těstíčku
Běžný obal z mouky, vajec a strouhanky projednou nahraďte delikátním těstíčkem podle Milčina receptu. I obyčejné filé s...
Ryba na pomerančích a harisse
Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.
Zapékaná ryba
Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají...
Naložená bílá ryba
Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému...
Kokosový likér
Vsadíme se, že ani u vás nezůstane po tomhle ‚liguere‘ jedno oko suché. A pokud hledáte způsob, jak...
Zavařenina z rozinek
Inspirace přišla z britské kuchyně. Podobnou náplň (mincemeat), ještě spojenou tukem, tam používají do vánočních...
Marokánky
Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.
Sušenkové květy
Jsou prostě báječné a odležením ještě získají na křehkosti. Dají se také slepovat a přelévat polevami.
Perníčky
Klasické cukroví, které si potřebuje před vánočním dozdobením trochu odpočinout.
Knoflíky
Jsou nejen skvělé k mlsání, ale i jejich dekorativní možnosti jsou nekonečné.
Palačinky s javorovým sirupem
Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou díky kypřicímu prášku...
Sýrový salát s javorovým jogurtem
Chcete opravdu přesvědčivý důkaz o tom, že si sirup může skvěle rozumět i s pikantními chutěmi? Tady ho máte! A že je...
Pečená žebírka v javorové marinádě
Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka –...
Kukuřičný chléb s javorovým sirupem
Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!
Polévka bujabéza
Pro ty, kdo mají rádi změnu, nahradí slavná francouzská rybí polévka s vůní pomeranče tradiční českou vánoční polévku...
Přidat komentář