Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem

Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 8 g
Tuky 158 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slanina, vejce a sýr, to je vysoce oblíbené trio. Máslová chuť avokáda a jeho jemná, svěží barva ho promění v ještě zajímavější kvarteto.

Suroviny

vejce 8 ks
větší kusy
slanina 150 g
na plátky
sýr 100 g
například čedar, parmazán, ovčí sýr kaškaval
avokádo 1 ks
zralé, oloupané bez pecky, nakrájené na plátky
máslo 1 PL
rozpuštěné
sůl
pepř
1. Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte velkou silnostěnnou a nepřilnavou pánev a na středním plameni opečte z obou stran plátky slaniny.

2. Přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vajíčka jen velice pomalu zpevňovat.

3. Jakmile je omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začíná tuhnout, posypte ji sýrem a poklaďte plátky avokáda. Pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli ,usadit‘.

Komentáře

Obchod Apetit