Slanina, vejce a sýr, to je vysoce oblíbené trio. Máslová chuť avokáda a jeho jemná, svěží barva ho promění v ještě zajímavější kvarteto.
Suroviny
vejce
8
ks
velká
slanina
150
g
na plátky
čedar
100
g
nebo jiný sušší tvrdý sýr – např. parmazán či ovčí sýr kaškaval
avokádo
1
ks
zralé, oloupané, bez pecky, nakrájené na plátky
máslo
1
PL
rozpuštěné
sůl
pepř
Postup
1
Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte velkou silnostěnnou a nepřilnavou pánev a na středním plameni opečte z obou stran plátky slaniny.
2
Přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vajíčka jen velice pomalu zpevňovat.
3
Jakmile je omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začíná tuhnout, posypte ji sýrem a poklaďte plátky avokáda. Pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli ,usadit‘.