0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem

Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2269 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 6 g
Tuky 170 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slanina, vejce a sýr, to je vysoce oblíbené trio. Máslová chuť avokáda a jeho jemná, svěží barva ho promění v ještě zajímavější kvarteto.

Suroviny

vejce 8 ks
velká
slanina 150 g
na plátky
čedar 100 g
nebo jiný sušší tvrdý sýr – např. parmazán či ovčí sýr kaškaval
avokádo 1 ks
zralé, oloupané, bez pecky, nakrájené na plátky
máslo 1 PL
rozpuštěné
sůl
pepř

Postup

1

Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte velkou silnostěnnou a nepřilnavou pánev a na středním plameni opečte z obou stran plátky slaniny.

 
2

Přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vajíčka jen velice pomalu zpevňovat.

3

Jakmile je omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začíná tuhnout, posypte ji sýrem a poklaďte plátky avokáda. Pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli ,usadit‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Obchod Apetit