Omeleta v řeckém stylu

Vejce
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Omeleta v řeckém stylu

4.7 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2194 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 28 g
Tuky 162 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omeleta a řecký salát v jednom

Suroviny

vejce 10 ks
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
rajčata 3 ks
na větší kousky
olivy černé 1 hrst
sýr feta 100 g
či balkánský sýr
sůl
pepř
na dochucení

1 Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Vejce rozšlehejte v míse s petrželkou, solí a pepřem. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a na vyšším plameni opékejte asi čtyři minuty klínky cibule, až začnou okraje zlátnout. Přidejte rajčata a olivy a opékejte asi dvě minuty, dokud rajská nepustí šťávu.

2 Snižte teplotu na střední stupeň a vlijte do pánve vejce. Za občasného promíchání pečte zhruba dvě minuty, dokud vejce nebudou místy tuhnout. Posypte je fetou a pak pánev vložte na pět až šest minut pod gril, až se omeleta začne nafukovat a zlátnout. Vařečkou ji rozdělte na díly a podávejte z pánve. Pokud nemůžete použít gril, dopečte vaječnou lahůdku pod pokličkou na velmi mírném ohni; elektrickou plotnu klidně vypněte, omeleta dojde na zbytkovém teple.

Pro milovníky masa
Před zapékáním položte na omeletu tenké plátky slaniny nebo šunky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit