Omeleta v řeckém stylu

Omeleta v řeckém stylu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2151 kcal
Bílkoviny 135 g
Cukr 25 g
Tuky 159 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Omeleta a řecký salát v jednom

Suroviny

vejce 10 ks
petrželka hrst
čerstvá, nasekaná
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
ideálně červená
rajčata 3 ks
na větší kousky
olivy černé hrst
velká
feta 100 g
či balkánský
sůl
pepř
1. Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Vejce rozšlehejte v míse s petrželkou, solí a pepřem. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a na vyšším plameni opékejte asi čtyři minuty klínky cibule, až začnou okraje zlátnout. Přidejte rajčata a olivy a opékejte asi dvě minuty, dokud rajská nepustí šťávu.

2. Snižte teplotu na střední stupeň a vlijte do pánve vejce. Za občasného promíchání pečte zhruba dvě minuty, dokud vejce nebudou místy tuhnout. Posypte je fetou a pak pánev vložte na pět až šest minut pod gril, až se omeleta začne nafukovat a zlátnout. Vařečkou ji rozdělte na díly a podávejte z pánve. Pokud nemůžete použít gril, dopečte vaječnou lahůdku pod pokličkou na velmi mírném ohni; elektrickou plotnu klidně vypněte, omeleta dojde na zbytkovém teple.

Pro milovníky masa:
Před zapékáním položte na omeletu tenké plátky slaniny nebo šunky.

Tip apetitu

Řecký výběrový extra panenský olivový olej Minerva je lisovaný čistě mechanickým způsobem zastudena a chutná po čerstvě nasbíraných olivách. K dostání je například v Bille, 500 ml za 99 Kč.

Obchod Apetit