Právě teď seženete hezky křupavý chřest se zelenými špičkami. Když jím naplníte omeletu a doplníte ji salátem, máte perfektní letní oběd. A expresně!
1 Pečlivě omyté brambory pokrájejte na větší kousky (není třeba je loupat). Vařte je v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové; mělo by stačit šest až osm minut. Na poslední tři minuty varu přidejte do hrnce chřest. Slijte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Osušte utěrkou či ubrousky.
2 Vidličkou prošlehejte vajíčka s trochou soli a čerstvě nadrceného černého pepře. Přimíchejte pažitku a sýr. Ve velké teflonové pánvi rozpalte olivový olej, vsypte brambory i chřest a pomalu opékejte, dokud se zelenina neprohřeje. Přidejte ušlehaná vajíčka a na mírném plameni smažte, dokud nebudou z poloviny hotová. Trvá to osm až deset minut. Mezitím předehřejte gril v troubě na střední teplotu.
3. Pánev vložte pod gril a ponechte ji tam, dokud omeleta lehce nezezlátne. Můžete ji samozřejmě dopéci i pod pokličkou, jen nebude tak zlatavá. Poté nechte omeletu pět minut chladnout, rozkrájejte ji a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá snídaně: míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů)