Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 106 g
Tuky 152 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Právě teď seženete hezky křupavý chřest se zelenými špičkami. Když jím naplníte omeletu a doplníte ji salátem, máte perfektní letní oběd. A expresně!

Suroviny

vejce 8 ks
olivový olej 2 PL
pažitka 3 PL
nasekaná
sůl
pepř
podle chuti
rozdrobená

Postup

1

Pečlivě omyté brambory pokrájejte na větší kousky (není třeba je loupat). Vařte je v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové; mělo by stačit šest až osm minut. Na poslední tři minuty varu přidejte do hrnce chřest. Slijte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Osušte utěrkou či ubrousky.

2

Vidličkou prošlehejte vajíčka s trochou soli a čerstvě nadrceného černého pepře. Přimíchejte pažitku a sýr. Ve velké teflonové pánvi rozpalte olivový olej, vsypte brambory i chřest a pomalu opékejte, dokud se zelenina neprohřeje. Přidejte ušlehaná vajíčka a na mírném plameni smažte, dokud nebudou z poloviny hotová. Trvá to osm až deset minut. Mezitím předehřejte gril v troubě na střední teplotu.

3
Pánev vložte pod gril a ponechte ji tam, dokud omeleta lehce nezezlátne. Můžete ji samozřejmě dopéci i pod pokličkou, jen nebude tak zlatavá. Poté nechte omeletu pět minut chladnout, rozkrájejte ji a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Apetit magazín