0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 106 g
Tuky 152 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Právě teď seženete hezky křupavý chřest se zelenými špičkami. Když jím naplníte omeletu a doplníte ji salátem, máte perfektní letní oběd. A expresně!

Suroviny

brambory nové 500 g
chřest zelený 100 g
vejce 8 ks
olivový olej 2 PL
pažitka 3 PL
nasekaná
sůl
pepř
podle chuti
rozdrobená

1 Pečlivě omyté brambory pokrájejte na větší kousky (není třeba je loupat). Vařte je v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové; mělo by stačit šest až osm minut. Na poslední tři minuty varu přidejte do hrnce chřest. Slijte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Osušte utěrkou či ubrousky.

2 Vidličkou prošlehejte vajíčka s trochou soli a čerstvě nadrceného černého pepře. Přimíchejte pažitku a sýr. Ve velké teflonové pánvi rozpalte olivový olej, vsypte brambory i chřest a pomalu opékejte, dokud se zelenina neprohřeje. Přidejte ušlehaná vajíčka a na mírném plameni smažte, dokud nebudou z poloviny hotová. Trvá to osm až deset minut. Mezitím předehřejte gril v troubě na střední teplotu.

3. Pánev vložte pod gril a ponechte ji tam, dokud omeleta lehce nezezlátne. Můžete ji samozřejmě dopéci i pod pokličkou, jen nebude tak zlatavá. Poté nechte omeletu pět minut chladnout, rozkrájejte ji a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč