Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 862 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 25 g
Tuky 48 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a šťavnaté filé s italskou duší.

Suroviny

treska 4 ks
lze nahrdot jinou pevnou bílou rybou bez kostí a kůže
olivový olej 2 PL
+ na zakapání
rajčata cherry 500 g
větší rajčata rozkrojená na čtvrtky
bez pecek, rozpůlené
piniové oříšky 25 g
lze nahradit mandlemi
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku.

3

Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká.

4

Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...