Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 862 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 25 g
Tuky 48 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a šťavnaté filé s italskou duší.

Suroviny

treska 4 ks
lze nahrdot jinou pevnou bílou rybou bez kostí a kůže
olivový olej 2 PL
+ na zakapání
rajčata cherry 500 g
větší rajčata rozkrojená na čtvrtky
bez pecek, rozpůlené
piniové oříšky 25 g
lze nahradit mandlemi
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku.

3

Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká.

4

Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč