0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 862 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 25 g
Tuky 48 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a šťavnaté filé s italskou duší.

Suroviny

treska 4 ks
lze nahrdot jinou pevnou bílou rybou bez kostí a kůže
olivový olej 2 PL
+ na zakapání
rajčata cherry 500 g
větší rajčata rozkrojená na čtvrtky
olivy černé 50 g
bez pecek, rozpůlené
piniové oříšky 25 g
lze nahradit mandlemi
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku.

3

Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká.

4

Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit