Křehké a šťavnaté filé s italskou duší.
Suroviny
treska
4
ks
lze nahrdot jinou pevnou bílou rybou bez kostí a kůže
olivový olej
2
PL
+ na zakapání
rajčata cherry
500
g
větší rajčata rozkrojená na čtvrtky
olivy černé
50
g
bez pecek, rozpůlené
piniové oříšky
25
g
lze nahradit mandlemi
bazalka
1
hrst
čerstvé lístky
sůl
pepř
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku.
3
Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká.
4
Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.