Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 218 g
Tuky 97 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně kořeněné. Zkuste i jinou rybu...

Suroviny

nakrájené na kousky
tandoori masala
pasta
jogurt 200 ml
přírodní
losos 4 filety
chilli sušené ½ ČL
koriandr čerstvý hrst
k podávání

Postup

1

Připravte si brambory a lososa
Brambory povařte 12–15 minut do změknutí. Zapněte gril. Pastu tandoori smíchejte se čtyřmi lžícemi jogurtu a touto směsí potřete plátky ryby. Položte je do velkého pekáče kůží nahoru a deset minut grilujte. Na poslední tři minuty přidejte rajčata.

2

Stvořte pyré
Brambory slijte a přidejte k nim zbytek jogurtu, máslo, chilli, koriandr a mléko. Směs rozmačkejte pomocí kvedlačky nebo rozmixujte ručním mixérem. Pokud je třeba, přilévejte při mixování mléko. Kaši navršte na talíře, na ni položte plátek ryby a všechno zalijte vypečenou šťávou. Podávejte s grilovanými rajčaty.

Kouzelná přísada
Nať koriandru je příjemně sladce a ostře aromatická. Koření (s pověstí afrodiziaka) seženete nejspíš u vietnamských prodejců, v kořenáčcích v supermarketech nebývá tak aromatický. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 22:01
Recept se nachází v č.11/04, str.13

Apetit magazín