0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý losos

Voňavý losos

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 218 g
Tuky 97 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně kořeněné. Zkuste i jinou rybu...

Suroviny

brambory 1 kg
nakrájené na kousky
tandoori masala
pasta
jogurt 200 ml
přírodní
losos 4 filety
máslo 20 g
chilli sušené 0.5 ČL
koriandr čerstvý hrst
mléko 4 PL
rajče 4 ks
k podávání

Postup

1

Připravte si brambory a lososa
Brambory povařte 12–15 minut do změknutí. Zapněte gril. Pastu tandoori smíchejte se čtyřmi lžícemi jogurtu a touto směsí potřete plátky ryby. Položte je do velkého pekáče kůží nahoru a deset minut grilujte. Na poslední tři minuty přidejte rajčata.

2

Stvořte pyré
Brambory slijte a přidejte k nim zbytek jogurtu, máslo, chilli, koriandr a mléko. Směs rozmačkejte pomocí kvedlačky nebo rozmixujte ručním mixérem. Pokud je třeba, přilévejte při mixování mléko. Kaši navršte na talíře, na ni položte plátek ryby a všechno zalijte vypečenou šťávou. Podávejte s grilovanými rajčaty.

Kouzelná přísada
Nať koriandru je příjemně sladce a ostře aromatická. Koření (s pověstí afrodiziaka) seženete nejspíš u vietnamských prodejců, v kořenáčcích v supermarketech nebývá tak aromatický. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit