Příjemně kořeněné. Zkuste i jinou rybu...
Postup
Připravte si brambory a lososa
Brambory povařte 12–15 minut do změknutí. Zapněte gril. Pastu tandoori smíchejte se čtyřmi lžícemi jogurtu a touto směsí potřete plátky ryby. Položte je do velkého pekáče kůží nahoru a deset minut grilujte. Na poslední tři minuty přidejte rajčata.
Stvořte pyré
Brambory slijte a přidejte k nim zbytek jogurtu, máslo, chilli, koriandr a mléko. Směs rozmačkejte pomocí kvedlačky nebo rozmixujte ručním mixérem. Pokud je třeba, přilévejte při mixování mléko. Kaši navršte na talíře, na ni položte plátek ryby a všechno zalijte vypečenou šťávou. Podávejte s grilovanými rajčaty.
Kouzelná přísada
Nať koriandru je příjemně sladce a ostře aromatická. Koření (s pověstí afrodiziaka) seženete nejspíš u vietnamských prodejců, v kořenáčcích v supermarketech nebývá tak aromatický.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů )
Komentáře