Do placiček se "zdravé" schovává snadno...
Suroviny
1 Quinou zalijte v rendlíku 175ml vody, přiveďte k varu, zakryjte dobře těsnící poklicí, zmírněte oheň a 10 minut vařte. Odstavte a nechte 5 minut přiklopené stát. Nechte zcela vychladnout.
2 Mezitím smíchejte přísady na dip a odložte ho do chladničky.
3 V robotu zpracujte na hrubou pastu hrášek, mouku, polovinu quinoy, tahini a petrželku, podle chuti osolte a opepřete. V míse promíchejte se zbývající quinoou. Mokrýma rukama vytvarujte vždy lžíci hmoty do placičky. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni smažte po dávkách z každé strany cca 6 minut dozlatova.
4 Placičky podávejte s dresinkem a polníčkem. Můžete je též posypat dalším koprem a petrželkou.
NĚCO NAVÍC
- Potřebujete-li mít placičky bezlepkové, nahraďte hladkou mouku moukou rýžovou. Namísto tahini můžete použít jemné arašídové máslo, výsledná chuť sice bude jiná, ale také zajímavá.
Quinoa je bílkovinová bomba a jako taková je důležitá pro vegetariány. Patří mezi tzv. nepravé obiloviny a snadno a rychle se připravuje. Je bez lepku, bohatá na vlákninu. Má jemnou oříškovou příchuť a nadlouho dodává pocit sytosti. Možný stín na ni vrhají okolnosti produkce a dopad na obyčejné obyvatele Latinské Ameriky, kde se pěstuje.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů)