0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quinoové placičky s jogurtovým dipem

Quinoové placičky s jogurtovým dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 106 g
Tuky 74 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do placiček se "zdravé" schovává snadno...

Suroviny

quinoa 70 g
nejlépe barevná
hrášek 120 g
mražený, spařený, scezený
mouka pšeničná hladká 50 g
1 PL
pasta tahini
2 PL
petrželka kudrnka nadrobno, + k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
olivový olej 5 PL
polníček 1
k podávání
Na dip
jogurt řeckého typu 250 g
kopr 1 svazek
čerstvý, nasekaný, + k podávání
citronová šťáva 2 PL
čerstvá
česnek 1 stroužek
utřený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Quinou zalijte v rendlíku 175ml vody, přiveďte k varu, zakryjte dobře těsnící poklicí, zmírněte oheň a 10 minut vařte. Odstavte a nechte 5 minut přiklopené stát. Nechte zcela vychladnout.

2 Mezitím smíchejte přísady na dip a odložte ho do chladničky.

3 V robotu zpracujte na hrubou pastu hrášek, mouku, polovinu quinoy, tahini a petrželku, podle chuti osolte a opepřete. V míse promíchejte se zbývající quinoou. Mokrýma rukama vytvarujte vždy lžíci hmoty do placičky. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni smažte po dávkách z každé strany cca 6 minut dozlatova.

4 Placičky podávejte s dresinkem a polníčkem. Můžete je též posypat dalším koprem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC

  • Potřebujete-li mít placičky bezlepkové, nahraďte hladkou mouku moukou rýžovou. Namísto tahini můžete použít jemné arašídové máslo, výsledná chuť sice bude jiná, ale také zajímavá. 
  • Quinoa je bílkovinová bomba a jako taková je důležitá pro vegetariány. Patří mezi tzv. nepravé obiloviny a snadno a rychle se připravuje. Je bez lepku, bohatá na vlákninu. Má jemnou oříškovou příchuť a nadlouho dodává pocit sytosti. Možný stín na ni vrhají okolnosti produkce a dopad na obyčejné obyvatele Latinské Ameriky, kde se pěstuje. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč