Soba jsou tenké japonské pohankové nudle. Existuje jich mnoho druhů. Liší se podílem pohankové mouky (existují i čistě pohankové, ale běžně mají i určitý podíl pšeničné mouky), popřípadě ochucením či obarvením.
Suroviny
Postup
Prošlehejte suroviny na zálivku, odložte ji.
Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly mírně pevné na skus. Sceďte a propláchněte studenou tekoucí vodou, nechte okapat. Nudle rozdělte na dva talíře nebo do misek, pokryjte lososem, ředkvičkami a pokropte zálivkou. Posypte propláchnutými klíčky, řeřichou a černým sezamem.
NĚCO NAVÍC
Tučné (mořské) ryby jsou vyzdvihovány pro svůj obsah omega-3 mastných kyselin, příznivě působících na srdce, krevní oběh a tlak, mozek i klouby. Ale nemusí to být vždycky jen losos (obvykle pocházející z farmových chovů). Třeba takové konzervované sardinky mají vynikající poměr cena/výkon, a protože jsou jedlé včetně kostí, dodávají i spoustu vápníku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )