Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový salát à la děda Houser

Rýžový salát à la děda Houser

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 183 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tenhle salát je tátova specialita. Je úplně jednoduchý, ale chutná skvěle. Jedli jsme ho vždycky na víkendových grilovačkách a ke grilovaným rybám je pro svou lehkost a pikantnost úplně boží,“ říká editorka Jana. 

Suroviny

rýže dlouhozrnná 1 hrnek
propláchnutá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ocet
podle chuti
podle chuti
rostlinný olej
neutrální chuti
nejlepší je bílá nebo světle zelená, na kostičky
masitá, pevná, na kostičky
cibule ½ ks
nadrobno
jarní cibulka 1 ks
na tenké plátky

Postup

1

Rýži uvařte ve větším množství vroucí osolené vody (jako těstoviny) se 2 lžícemi octa doměkka. Slijte ji, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

2

Z octa, cukru a oleje připravte zálivku podle vlastní chuti, my preferujeme kyselejší, ale záleží jen na vás – do tohoto množství rýže byste jí měli mít asi 1/3 hrnku. Vychladlou rýži zlehka promíchejte s nakrájenou zeleninou a zálivkou. Dosolte a opepřete a před podáváním nechte ještě vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10