Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový salát à la děda Houser

Rýžový salát à la děda Houser

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 183 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tenhle salát je tátova specialita. Je úplně jednoduchý, ale chutná skvěle. Jedli jsme ho vždycky na víkendových grilovačkách a ke grilovaným rybám je pro svou lehkost a pikantnost úplně boží,“ říká editorka Jana. 

Suroviny

rýže dlouhozrnná 1 hrnek
propláchnutá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ocet
podle chuti
podle chuti
rostlinný olej
neutrální chuti
nejlepší je bílá nebo světle zelená, na kostičky
masitá, pevná, na kostičky
cibule ½ ks
nadrobno
jarní cibulka 1 ks
na tenké plátky

Postup

1

Rýži uvařte ve větším množství vroucí osolené vody (jako těstoviny) se 2 lžícemi octa doměkka. Slijte ji, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

2

Z octa, cukru a oleje připravte zálivku podle vlastní chuti, my preferujeme kyselejší, ale záleží jen na vás – do tohoto množství rýže byste jí měli mít asi 1/3 hrnku. Vychladlou rýži zlehka promíchejte s nakrájenou zeleninou a zálivkou. Dosolte a opepřete a před podáváním nechte ještě vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč