Rýžový salát à la děda Houser

Rýžový salát à la děda Houser

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 183 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Tenhle salát je tátova specialita. Je úplně jednoduchý, ale chutná skvěle. Jedli jsme ho vždycky na víkendových grilovačkách a ke grilovaným rybám je pro svou lehkost a pikantnost úplně boží,“ říká editorka Jana. 

Suroviny

rýže dlouhozrnná 1 hrnek
propláchnutá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kvasný lihový ocet podle chuti
krupicový cukr
podle chuti
rostlinný olej
kvalitní, neutrální chuti
paprika 1 ks
nejlepší je bílá / světle zelená, na kostičky
rajčata 2 ks
masitá, pevná, na kostičky
cibule 0.5 ks
nadrobno
jarní cibulka 1 ks
na tenké plátky

1 Rýži uvařte ve větším množství vroucí osolené vody (jako těstoviny) se 2 lžícemi octa doměkka. Slijte ji, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

2 Z octa, cukru a oleje připravte zálivku podle vlastní chuti, my preferujeme kyselejší, ale záleží jen na vás – do tohoto množství rýže byste jí měli mít asi 1/3 hrnku. Vychladlou rýži zlehka promíchejte s nakrájenou zeleninou a zálivkou. Dosolte a opepřete a před podáváním nechte ještě vychladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit