Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4345 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 224 g
Tuky 285 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaná žemlovka je skvělá teplá, ale můžete si ji dát do krabičky a vzít jako svačinu kamkoli s sebou!

Suroviny

bageta 3 ks
malá, na menší kusy
rozehřáté
ricotta 240 g
na kousky
tymián 3 snítky
otrhané lístky
vejce 9 ks
mléko 125 ml
česnek 2 stroužek
nadrobno
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalkové pesto
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Natrhané bagetky rozprostřete na plech a pokapejte je máslem. Vložte do trouby a nechte je zezlátnout a zkřupavět. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout (troubu nevypínejte).

2

Zlehka promíchejte ricottu, špenátové listy, kousky uzeného masa, tymián a kousky opečených baget. Směs rozprostřete na dno zapékací nádoby. Smíchejte vejce, mléko, smetanu, česnek, chcete-li, a parmazán. Směs osolte a opepřete a zalijte jí obsah zapékací nádoby. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut, až nákyp zpevní. Podávejte horké nebo studené, pokapané pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč