Slaná žemlovka je skvělá teplá, ale můžete si ji dát do krabičky a vzít jako svačinu kamkoli s sebou!
Suroviny
bageta
3
ks
malá, na menší kusy
máslo
3
PL
rozehřáté
ricotta
240
g
baby špenát
2
hrst
uzené maso
200
g
na kousky
tymián
3
snítky
otrhané lístky
vejce
9
ks
mléko
125
ml
smetana ke šlehání
250
ml
česnek
2
stroužek
nadrobno
parmazán
40
g
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalkové pesto
k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Natrhané bagetky rozprostřete na plech a pokapejte je máslem. Vložte do trouby a nechte je zezlátnout a zkřupavět. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout (troubu nevypínejte).
2
Zlehka promíchejte ricottu, špenátové listy, kousky uzeného masa, tymián a kousky opečených baget. Směs rozprostřete na dno zapékací nádoby. Smíchejte vejce, mléko, smetanu, česnek, chcete-li, a parmazán. Směs osolte a opepřete a zalijte jí obsah zapékací nádoby. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut, až nákyp zpevní. Podávejte horké nebo studené, pokapané pestem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )
- Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře(60 receptů )