Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1745 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 140 g
Tuky 77 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obložené bagety výborně poslouží jako vydatná svačina na cesty nebo rychlý oběd do práce.

Suroviny

střední, cca 300g, na nudličky
mrkev 1 ks
na nudličky julienne
malá, na nudličky julienne
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta 2 ks
velké / 4 ks menší
majonéza 4 PL
kvalitní
(nemusí být)
Na česnekové řízečky
velká, příčně na plátky
česnek 2 stroužek
utřené se solí
vejce 2 ks
prošlehaná se 2 lžícemi mléka
strouhanka
na obal
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Zeleninu promíchejte v misce s balzamikovým octem, osolte ji a opepřete a odložte.

2

Kuřecí plátky šetrně rozklepejte a potřete je z obou stran utřeným česnekem. Potom je obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance - dobře přitiskněte. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažte řízečky asi 3-4 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk.

3

Bagety podélně rozpulte. Řezné plochy potřete majonézou, kterou můžete ochutit kari pastou, chcete-li. Na spodní půlky naskládejte řízečky, na ně připravený fenyklový salátek a přiklopte horními polovinami baget. Pokud máte velké bagety, překrojte je napůl, abyste získali 4 sendviče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10