Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví. Těstoviny s květákem, slaninou a chilli jsou navíc večeře, která příliš neprovětrá vaši peněženku.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej smíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut, aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte dalších 5 minut.
Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte je a následně smíchejte s opečeným květákem. Posypte parmazánem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud jste vegetariáni, zkuste jídlo namísto slaniny doplnit uzeným tempehem ohřátým v páře.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )
Komentáře
skvělý , dlouho jsem nejedl nic tak dobrýho , jen jsem dal brokolici , jelikož květák jsem nenašel :-)