Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

4.2/5 Počet hodnocení: 59
Do 50 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3125 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 327 g
Tuky 111 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví. Těstoviny s květákem, slaninou a chilli jsou navíc večeře, která příliš neprovětrá vaši peněženku.

Suroviny

na růžičky
slanina 200 g
‚gazdovská‘ na kostičky
najemno
chilli sušené 1 ČL
česnek 2 stroužky
drcené
olivový olej 3 PL
suché
pappardelle 400 g
najemno strouhaný k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej smíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut, aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte dalších 5 minut.

2

Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte je a následně smíchejte s opečeným květákem. Posypte parmazánem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste vegetariáni, zkuste jídlo namísto slaniny doplnit uzeným tempehem ohřátým v páře.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

19.12.2018 13:28

skvělý , dlouho jsem nejedl nic tak dobrýho , jen jsem dal brokolici , jelikož květák jsem nenašel :-)

Apetit magazín