Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.
Suroviny
květák
1
kg
na růžičky
slanina
200
g
na kostičky
citronová kůra
1
PL
z bio citronu, najemno
chilli sušené
1
ČL
česnek
2
stroužky
drcené
olivový olej
3
PL
víno bílé
200
ml
suché
smetana ke šlehání
125
ml
pappardelle
400
g
najemno strouhaný k podávání
Postup
1
Zahřejte troubu na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej smíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut,aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte dalších 5 minut.
2
Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte je a následně smíchejte s opečeným květákem. Posypte parmazánem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud jste vegetariáni, zkuste jídlo namísto slaniny doplnit uzeným tempehem ohřátým v páře.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů)
Komentáře
19.12.2018 13:28
skvělý , dlouho jsem nejedl
skvělý , dlouho jsem nejedl nic tak dobrýho , jen jsem dal brokolici , jelikož květák jsem nenašel :-)