Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu

Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1215 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 154 g
Tuky 52 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení a dušení vepřového v mléce je známé z francouzské kuchyně. Koření a pomeranč se postarají o další provonění a celkové nasměrování ke kulinářskému jihu Evropy.

Suroviny

česnek 3 stroužky
rozmačkaný
fenyklová semínka 2 ČL
olivový olej 2 PL
1.5 kg
vepřová pečínka (ramínka, plecka), nejlépe s kouskem kůže
máslo 1 PL
600 ml
plnotučné mléko
3
kůra z pomeranče
skořice 1 svitek
bobkový list 2 ks
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 ˚C. V hmoždíři (nebo v misce pomocí rukojeti válečku) rozdrťte fenykl a spojte ho s česnekem a lžící oleje; osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do masa několik asi dva centimetry hlubokých zářezů a směs do nich vetřete.

2. V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte zbylý olej a máslo. Maso na něm ze všech stran opečte. Stáhněte plamen, přidejte mléko, pomerančovou kůru, skořici a bobkový list. Pomalu uveďte do varu, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a dejte do trouby do střední polohy. Duste asi hodinu a půl – maso občas otočte, aby se dusilo stejnoměrně.

3. Po této době by se mělo mléko odpařit a v hrnci zbyde zlatavá, zkaramelizovaná voňavá šťáva. Je-li příliš řídká, vyjměte maso, uchovejte ho v teple a šťávu povařte na sporáku, dokud nezíská požadovanou hustotu. Před podáváním vyjměte koření a kůru. Šťávu přelévejte přes plátky masa. Dobrou přílohou jsou pečené brambory, pyré či těstoviny.

Komentáře

Anonym

Nevěřila jsem tomu,ale je to naprosto božské určitě vyzkoušejte :o))

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.27

Obchod Apetit