Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na pomerančích, skořici a bobkovém listu
veprova pecene
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřové na pomerančích, skořici a bobkovém listu

4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4047 kcal
Bílkoviny 325 g
Sacharidy 184 g
Tuky 244 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení a dušení vepřového v mléce je známé z francouzské kuchyně. Koření a pomeranč se postarají o další provonění a celkové nasměrování ke kulinářskému jihu Evropy.

Suroviny

česnek 3 stroužky
rozmačkaný
fenyklová semínka 2 ČL
olivový olej 2 PL
pečínka - ramínka, plecka, nejlépe s kouskem kůže
mléko 600 ml
plnotučné
skořice 1 svitek
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 ˚C. V hmoždíři (nebo v misce pomocí rukojeti válečku) rozdrťte fenykl a spojte ho s česnekem a lžící oleje; osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do masa několik asi dva centimetry hlubokých zářezů a směs do nich vetřete.

2

V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte zbylý olej a máslo. Maso na něm ze všech stran opečte. Stáhněte plamen, přidejte mléko, pomerančovou kůru, skořici a bobkový list. Pomalu uveďte do varu, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a dejte do trouby do střední polohy. Duste asi hodinu a půl – maso občas otočte, aby se dusilo stejnoměrně.

3

Po této době by se mělo mléko odpařit a v hrnci zbyde zlatavá, zkaramelizovaná voňavá šťáva. Je-li příliš řídká, vyjměte maso, uchovejte ho v teple a šťávu povařte na sporáku, dokud nezíská požadovanou hustotu.

4

Před podáváním vyjměte koření a kůru. Šťávu přelévejte přes plátky masa. Dobrou přílohou jsou pečené brambory, pyré či těstoviny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 17:04
Recept se nachází v č.2/06, str.27
17.05.2006 15:36
Nevěřila jsem tomu,ale je to naprosto božské určitě vyzkoušejte :o))