Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní. Budou se vám sbíhat sliny!
Postup
1
Prošlehejte olivový olej a med a marinádou důkladně potřete maso. Na talíři ho pak obalte v kmínu, šalvěji a bylinkové soli. Nechte několik hodin uležet, nejlépe přes noc.
2. Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Do pekáče položte mřížku, na ni dejte maso a pečte padesát minut. Pak snižte teplotu o 20 stupňů a pečte ještě asi hodinu a deset minut, aby bylo vepřové propečené. Vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte na prkénku dvacet minut odpočívat.
3. Dokončete omáčku: v pánvi rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou, promíchejte a postupně přilévejte víno. Po dvou minutách přidejte vývar, dobře promíchejte a nechte omáčku asi čtvrt hodiny vařit, aby zhoustla a asi třetina se odpařila.
4. Přilijte všechnu šťávu z masa, promíchejte, případně dochuťte a podávejte k vepřovému, nejlépe zvlášť v omáčníku.
2. Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Do pekáče položte mřížku, na ni dejte maso a pečte padesát minut. Pak snižte teplotu o 20 stupňů a pečte ještě asi hodinu a deset minut, aby bylo vepřové propečené. Vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte na prkénku dvacet minut odpočívat.
3. Dokončete omáčku: v pánvi rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou, promíchejte a postupně přilévejte víno. Po dvou minutách přidejte vývar, dobře promíchejte a nechte omáčku asi čtvrt hodiny vařit, aby zhoustla a asi třetina se odpařila.
4. Přilijte všechnu šťávu z masa, promíchejte, případně dochuťte a podávejte k vepřovému, nejlépe zvlášť v omáčníku.
Komentáře