Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1743 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 83 g
Tuky 118 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní. Budou se vám sbíhat sliny!

Suroviny

Na maso
olivový olej 100 ml
med 3 PL
tekutý
3 kg
vepřová pečínka vykostěná
kmín 1 PL
mletý
šalvěj 1 PL
sušená
bylinková sůl 1 PL
lze nahradit lžičkou soli se sušenými bylinkami nebo grilovacím kořením
Na omáčku
máslo 25 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
víno bílé 300 ml
suché
vývar zeleninový 600 ml
sůl
pepř
1.  Prošlehejte olivový olej a med a marinádou důkladně potřete maso. Na talíři ho pak obalte v kmínu, šalvěji a bylinkové soli. Nechte několik hodin uležet, nejlépe přes noc.

2.  Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Do pekáče položte mřížku, na ni dejte maso a pečte padesát minut. Pak snižte teplotu o 20 stupňů a pečte ještě asi hodinu a deset minut, aby bylo vepřové propečené. Vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte na prkénku dvacet minut odpočívat.

3.  Dokončete omáčku: v pánvi rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou, promíchejte a postupně přilévejte víno. Po dvou minutách přidejte vývar, dobře promíchejte a nechte omáčku asi čtvrt hodiny vařit, aby zhoustla a asi třetina se odpařila.

4.  Přilijte všechnu šťávu z masa, promíchejte, případně dochuťte a podávejte k vepřovému, nejlépe zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.58

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit