Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná vepřová pečínka na medu

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1743 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 83 g
Tuky 118 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní. Budou se vám sbíhat sliny!

Související recepty

Suroviny

Na maso
olivový olej 100 ml
med 3 PL
tekutý
3 kg
vepřová pečínka vykostěná
kmín 1 PL
mletý
šalvěj 1 PL
sušená
bylinková sůl 1 PL
lze nahradit lžičkou soli se sušenými bylinkami nebo grilovacím kořením
Na omáčku
suché
vývar zeleninový 600 ml
sůl
pepř

Postup

1
Prošlehejte olivový olej a med a marinádou důkladně potřete maso. Na talíři ho pak obalte v kmínu, šalvěji a bylinkové soli. Nechte několik hodin uležet, nejlépe přes noc.

2. Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Do pekáče položte mřížku, na ni dejte maso a pečte padesát minut. Pak snižte teplotu o 20 stupňů a pečte ještě asi hodinu a deset minut, aby bylo vepřové propečené. Vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte na prkénku dvacet minut odpočívat.

3. Dokončete omáčku: v pánvi rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou, promíchejte a postupně přilévejte víno. Po dvou minutách přidejte vývar, dobře promíchejte a nechte omáčku asi čtvrt hodiny vařit, aby zhoustla a asi třetina se odpařila.

4. Přilijte všechnu šťávu z masa, promíchejte, případně dochuťte a podávejte k vepřovému, nejlépe zvlášť v omáčníku.

Komentáře

13.09.2007 20:20
Recept se nachází v č.1/07, str.58

Apetit magazín