0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou

Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10529 kcal
Bílkoviny 601 g
Sacharidy 8 g
Tuky 899 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vepřového masa, tuňáka a ančoviček – to všechno podávané na studeno – vypadá na první pohled divoce, ale výsledek je překvapivě jemný.

Suroviny

vepřové maso 2,5 kg
česnek 6 stroužků
rozmarýn svazek
citronová šťáva
z jednoho citronu
olej 50 ml
tuňák 250 g
v konzervě, v oleji
ančovičky (konzerva) 50 g
na ozdobu
kapary 50 g
na ozdobu
sůl
petrželka 2 ČL
nasekaná
pepř
Na majonézu
citronová šťáva
ze 2 citronů
ančovičky (konzerva) 50 g
kapary 50 g
žloutek 2 ks
olivový olej 500 ml

1Předehřejte troubu na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Malým ostrým nožem nařízněte maso od žeber, aby se vám po upečení snadněji uvolňovalo. Smíchejte česnek, lístky rozmarýnu a pepř s olejem. Ten vetřete do masa i mezi kosti a nechte několik hodin marinovat (nejlépe přes noc).

2Do pekáče dejte pečicí mřížku, na tu položte maso a osolte ho. Vložte do trouby; po dvaceti minutách vepřové polijte vypečenou šťávou a snižte teplotu v troubě o 20 °C. Během další hodiny pečení maso polijte ještě jednou nebo dvakrát.

3Vyjměte mřížku a položte vepřové přímo na pekáč. Polijte ho citronovou šťávou a výpekem. Pečte ještě deset až patnáct minut, pak maso vyndejte a nechte nejméně dvě hodiny vychladnout. (Klidně ho můžete upéci den nebo dva dopředu a zabalené ho uchovat v ledničce.)

4Až vepřové úplně vychladne, opatrně ho uvolněte od kosti tak, aby zůstalo vcelku (možná na to ani nebudete potřebovat nůž). Maso nakrájejte na tenké plátky a narovnejte na servírovací talíř.

5Tuňáka nechte odkapat, vidličkou ho rozdělte na kousky a vmíchejte do majonézy. Tou přelijte maso na talíři, ozdobte ho ančovičkami, kapary a petrželkou – a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází také v č.1/05, str.25, na webu je jiná fotografie jídla.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč