Škola vaření i v době lockdownu? Objevte živou cooking show, která je zcela zdarma

Komerční sdělení
Škola vaření i v době lockdownu? Objevte živou cooking show, která je zcela zdarma
sdílet:

Pokud jste stejně jako my fanoušci nejen super jídla ale také vzrušujících pořadů o něm, určitě už znáte nepřehlédnutelného profíka Marka Pavalu. Dalo by se říci, že se jedná o talentovaného, potetovaného a charismatického kuchaře. Svůj kulinářský um ukázal poprvé v soutěži MasterChef v roce 2012, kde skončil třetí. Teď se s ním můžete přímo ze svojí kuchyně spojit i vy a společně si připravit skvostný tatarský biftek. 

Živá cooking show přímo ve vaší kuchyni! 

Právě doma teď trávíme téměř veškerý svůj čas, proto je ještě důležitější než kdykoliv jindy, si i doma umět něčím speciálním ozvláštnit a užít. Kdy cooking show probíhá a jak to celé funguje?

Nalaďte se na vzrušující live stream přenosy na Instagramu. První stream proběhl 20. února 2021 a nesl se ve stylu italského telecího. Další show si nenechte ujít, protože poběží už 6. března a 20. března 2021. Připojit se může zcela zdarma každý milovník dobrého jídla, pití a pořádně okořeněných zážitků. 

Velká soutěž o kuchyňské potřeby a školu vaření 

Bonusem pro všechny vášnivé domácí kuchaře je možnost zasoutěžit si o světové kuchyňské potřeby oblíbené značky Potten&Pannen – Staněk. Soutěž probíhá pouze na webových stránkách www.coca-cola.cz a zapojit se do ní může každý, kdo si zakoupí soutěžní balení Coca-Cola. Hlavní výhrou je pak vyhlášený kurz vaření právě s Markem Pavalou v jeho pohádkovém kempu Fuego. 

Delikátní recept na hovězí tatarák & tatarák z červené řepy

Nakupte si suroviny podle seznamu níže nebo najděte celý recept a objednejte vše rovnou přes Kosik.cz. Užijte si přípravu bifteku spolu s kreativním Markem Pavalou už 6. 3. 2021. 

Suroviny na 2-4 porce:

  • 150–200 g hovězí svíčkové 

  • 150–200 g vařené řepy 

  • tabasco 

  • 3 kyselé okurky 

  • 2 malé šalotky 

  • 1 lžíce kaparů 

  • 1 hrst hladkolisté petržele 

  • 1 hrst pažitky 

  • 200ml červeného vinného octa 

  • 100ml vody 

  • 1 lžíce třtinového cukru 

  • 2 bobkové listy 

  • 1 lžička hořčičného semínka 

  • 2 červené cibule 

  • 3 žloutky 

  • 500 slunečnicového oleje 

  • 1 citron 

  • 1 stroužek česneku 

  • 1 lžíce dijonské hořčice 

  • Sůl, pepř 

  • Kváskový chléb 

  • Extra panenský olivový olej 

Postup: V první fázi připravte nálev na naložení červené cibule. Svařte ocet s vodou, přidejte hořčičná semínka, bobkový list, cukr, trochu soli a pepře. Do horkého nálevu dejte nasekanou cibuli a nechte vychladnout. Připravte majonézu.Vyšlehejte žloutky se lžičkou hořčice a po kapkách přidávejte slunečnicový olej. Majonéza se pomalu začne tvořit a bude houstnout s přibývajícím olejem. Jakmile bude dost hustá, přidejte citronovou šťávu – ta ji okyselí a naředí. Přidejte stroužek utřeného česneku se solí a dochuťte dalším citronem, solí a pepřem. Řepu nakrájejte na jemné kostičky a dejte do jedné misky. Přidejte pár kapek tabascaOčistěte hovězí svíčkovou a pokrájejte ji stejně jako červenou řepu. Dejte ji do samostatné misky. 

Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary a přidejte majonézy. Hotovou omáčku rozdělte do misek k řepě a svíčkové. Nasekejte petrželku a přidejte ji k řepě, ke svíčkové zase nasekejte pažitku. Obě misky promíchejte, dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje. Tatarák v obou variantách podávejte na opečeném chlebu, s nakládanou červenou cibulí. 

Autor: katka.pekarkova

Comments

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Kendrová,
jak se píše v článku, soutěž probíhá na stránkách Coca Coly.

Krásný den, redakce Apetitu

Obchod Apetit