Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru

Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru

3.9/5 Počet hodnocení: 22
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 141 g
Tuky 0 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvor dodá běžným jablkům a sladké řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější drink, jaký jste kdy pili!

Suroviny

střední
zelená
zázvor (čerstvý) 2,5 cm
čerstvý

Postup

1
Oloupejte řepu i jablka a očistěte zázvor.
2
Všechno nakrájejte na drobné kousky a postupně je dávejte do odšťavňovače: nejprve červenou řepu, pak zázvor a nakonec jablka (pomůžou přístroj vyčistit od řepy).
3

Džus můžete před podáváním zředit studenou vodou.

Tip Apetitu:
Pokud použijete mixér, pak řepu oloupejte a nasekejte a jablka zbavte slupek i jádřinců. Zázvor nastrouhejte; pustí asi dvě lžičky šťávy, kterou pak po­užijte do drinku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

21.03.2015 23:16

Já přidávám ještě mrkvičku

02.09.2007 15:38
Recept se nachází v č.7/05, str.69
26.04.2006 07:25
Vyzkoušela jsem tento recept a byl chutný.

Apetit magazín