Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pikantní hummus z červené řepy s křupavými chlebovými plackami

Pikantní hummus z červené řepy s křupavými chlebovými plackami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3777 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 516 g
Tuky 98 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná a navíc zdravá chuťovka! Pokud zbude, můžete hummus dát do zakryté nádoby a uchovat až dva dny v chladničce.

Suroviny

červená řepa 180 g
vařená či sterilovaná
cizrna 400 g
konzerva
česnek 1 stroužek
koriandr 1 hrst
čerstvé lístky
citronová štáva
ze 2 citronu
olivový olej 5 PL
čekanka 1 ks
červená čekanka (radicchio), hlávka
rukola 2 hrsti
olivy zelené 1 hrst
arabský chléb 6 ks
pita chléb
sůl
pepř

1Řepu nasekejte nahrubo. Cizrnu sceďte a opláchněte. Vše vložte do mixéru spolu s rozdrceným česnekem, koriandrem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Rozmixujte na víceméně hladkou pastu, ochutnejte, případně osolte a opepřete.

2/strong>Salátové listy rozdělte na talíře. Přidejte porci hummusu, posypte ho olivami, zakápněte olejem, osolte a poprašte
pepřem.

3 Chlebové placky opečte nasucho v troubě, na nepřilnavé pánvi nebo v toustovači. Rozdělte je na trojúhelníky a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.64

Obchod Apetit