Výborná a navíc zdravá chuťovka! Pokud zbude, můžete hummus dát do zakryté nádoby a uchovat až dva dny v chladničce.
Suroviny
červená řepa
180
g
vařená či sterilovaná
cizrna
400
g
konzerva
česnek
1
stroužek
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvé lístky
citronová šťáva
ze 2 citronu
olivový olej
5
PL
čekanka
1
ks
červená čekanka (radicchio), hlávka
rukola
2
hrsti
olivy zelené
1
hrst
arabský chléb
6
ks
pita chléb
sůl
pepř
Postup
1
Řepu nasekejte nahrubo. Cizrnu sceďte a opláchněte. Vše vložte do mixéru spolu s rozdrceným česnekem, koriandrem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Rozmixujte na víceméně hladkou pastu, ochutnejte, případně osolte a opepřete.
2
Salátové listy rozdělte na talíře. Přidejte porci hummusu, posypte ho olivami, zakápněte olejem, osolte a poprašte
pepřem.
3
Chlebové placky opečte nasucho v troubě, na nepřilnavé pánvi nebo v toustovači. Rozdělte je na trojúhelníky a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů)
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů)
- Originální valentýnská snídaně: 21 receptů pro zamilované(21 receptů)
- Snídaně, svačina i večeře: hummus nejen z cizrny - 18 nejlepších receptů(18 receptů)
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů)
Komentáře
Anonym
03.09.2007 13:23
Apetit 8/05