Výborná a navíc zdravá chuťovka! Pokud zbude, můžete hummus dát do zakryté nádoby a uchovat až dva dny v chladničce.
Suroviny
červená řepa
180
g
vařená či sterilovaná
cizrna
400
g
konzerva
česnek
1
stroužek
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvé lístky
ze 2 citronu
olivový olej
5
PL
čekanka
1
ks
červená čekanka (radicchio), hlávka
rukola
2
hrsti
olivy zelené
1
hrst
pita chléb
sůl
pepř
Postup
1
Řepu nasekejte nahrubo. Cizrnu sceďte a opláchněte. Vše vložte do mixéru spolu s rozdrceným česnekem, koriandrem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Rozmixujte na víceméně hladkou pastu, ochutnejte, případně osolte a opepřete.
2
Salátové listy rozdělte na talíře. Přidejte porci hummusu, posypte ho olivami, zakápněte olejem, osolte a poprašte
pepřem.
3
Chlebové placky opečte nasucho v troubě, na nepřilnavé pánvi nebo v toustovači. Rozdělte je na trojúhelníky a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů )
- Originální valentýnská snídaně: Jak připravit snídani na 21 způsobů pro zamilované(21 receptů )
- Snídaně, svačina i večeře: hummus nejen z cizrny - 18 nejlepších receptů(18 receptů )
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
Komentáře