Pikantní hummus z červené řepy s křupavými chlebovými plackami

Pikantní hummus z červené řepy s křupavými chlebovými plackami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3729 kcal
Bílkoviny 127 g
Cukr 514 g
Tuky 95 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Výborná a navíc zdravá chuťovka! Pokud zbude, můžete hummus dát do zakryté nádoby a uchovat až dva dny v chladničce.

Suroviny

červená řepa 180 g
vařená či sterilovaná
cizrna 400 g
konzerva
česnek 1 stroužek
koriandr hrst
čerstvé lístky
citronová štáva
ze 2 citronu
olivový olej 5 PL
1
červená čekanka (radicchio)
rukola 2 hrsti
olivy zelené hrst
arabský chléb 6 ks
pita chléb
sůl
pepř
1. Řepu nasekejte nahrubo. Cizrnu sceďte a opláchněte. Vše vložte do mixéru spolu s rozdrceným česnekem, koriandrem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Rozmixujte na víceméně hladkou pastu, ochutnejte, případně osolte a opepřete.

2. Salátové listy rozdělte na talíře. Přidejte porci hummusu, posypte ho olivami, zakápněte olejem, osolte a poprašte
pepřem.

3. Chlebové placky opečte nasucho v troubě, na nepřilnavé pánvi nebo v toustovači. Rozdělte je na trojúhelníky a ihned podávejte.

Obchod Apetit