Nová příchuť chilli
Při vaření chilli con carne (recept najdete tady) přilejte ke směsi během dušení trochu zbylé kávy. Ta dodá receptu krásnou vůni, tmavší barvu a zajímavou příchuť. Nebojte se experimentovat. Jen si vzpomeňte na film Čokoláda.
Mražené kostičky
Zbylou kávu bez mléka můžete i zamrazit. Kostičky se pak hodí do ledové kávy nebo do latté. Můžete je i rozdrtit v mixéru, a připravit si tak domácí frappé.
Kávový peeling
Nevyhazujte ani použitou mletou kávu. Zbylý lógr totiž funguje jako přírodní tělový a pleťový peeling úplně báječně. Smíchejte ho s olivovým olejem a natírejte hlavně na problematická místa – nejlépe tam, kde se vám objevuje celulitida. S lógrem si můžete namíchat i pleťovou masku, stačí jen přidat med, mléko a hořké kakao do lepivé, ale stále tekuté konzistence. Masku nanášejte maximálně jednou za 14 dní.
Hnojivo
Zbylá káva je perfektní pro všechny rostliny, které z času na čas potřebují víc kyselin. Třeba rajčata nebo růže. Zbylý lógr vyhazujte zásadně do kompostu. Káva je totiž báječné hnojivo a její vůně sníží pach hnijících rostlin.
Tip redakce: Dostali jste chuť na kávu? Vyzkoušejte novinku tohoto léta – Yoghurt Frappuccino s příchutí Red Berry nebo Banana, kterou na náš trh uvedl řetězec Starbucks.
Přidat komentář