Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

4 nej nápady, jak využít zbylou kávu

Kdo řekl, že vše dobré z kávy končí vypitím horkého šálku, ten se šeredně zmýlil. I studená káva z rána nebo použitý lógr se dá zužitkovat – na těle, v receptech nebo při zahradničení.
22. 8. 2014 | Autor: Nikita Rybová

Nová příchuť chilli

Při vaření chilli con carne (recept najdete tady) přilejte ke směsi během dušení trochu zbylé kávy. Ta dodá receptu krásnou vůni, tmavší barvu a zajímavou příchuť. Nebojte se experimentovat. Jen si vzpomeňte na film Čokoláda.

Mražené kostičky

Zbylou kávu bez mléka můžete i zamrazit. Kostičky se pak hodí do ledové kávy nebo do latté. Můžete je i rozdrtit v mixéru, a připravit si tak domácí frappé.

Kávový peeling

Nevyhazujte ani použitou mletou kávu. Zbylý lógr totiž funguje jako přírodní tělový a pleťový peeling úplně báječně. Smíchejte ho s olivovým olejem a natírejte hlavně na problematická místa – nejlépe tam, kde se vám objevuje celulitida. S lógrem si můžete namíchat i pleťovou masku, stačí jen přidat med, mléko a hořké kakao do lepivé, ale stále tekuté konzistence. Masku nanášejte maximálně jednou za 14 dní.

Hnojivo

Zbylá káva je perfektní pro všechny rostliny, které z času na čas potřebují víc kyselin. Třeba rajčata nebo růže. Zbylý lógr vyhazujte zásadně do kompostu. Káva je totiž báječné hnojivo a její vůně sníží pach hnijících rostlin.

Tip redakce: Dostali jste chuť na kávu? Vyzkoušejte novinku tohoto léta – Yoghurt Frappuccino s příchutí Red Berry nebo Banana, kterou na náš trh uvedl řetězec Starbucks.

 

Související

4 osvědčené způsoby, jak si doma připravit skvělou kávu

Chtěli byste si po náročném dni dopřát šálek silné kávy, jejíž podmanivá chuť by vás zase postavila na nohy? Existuje...

Nové trendy v přípravě kávy

Káva není pouhým zdrojem kofeinu, který nás má povzbudit při každodenním rytmu. Káva je především plná chuti, jemných...

Kávový souboj: arabika nebo robusta?

Milovníci kávy tuto otázku při nakupování kávových zrn v pražírně jistě slyšeli: „Chcete arabiku nebo robustu?“ Ačkoli...

Přidat komentář