Zelenou zeleninu (například brokolici nebo zelené fazolky) vařte bez pokličky ve větším množství vody. Pro zachování barvy můžete přidat špetku jedlé sody.
Žlutá zelenina (třeba dýně nebo žluté papriky) má radši dušení pod pokličkou.
Červené zelenině (řepě, mrkvi, červené paprice, rajčatům) prospěje, když k nim přidáte trochu octa nebo kyselého jablka. Uchová si díky tomu barvu.
Bílou zeleninu (zelí, kedlubny, ředkve) vkládejte až do vroucí vody.
Žlutá zelenina (třeba dýně nebo žluté papriky) má radši dušení pod pokličkou.
Červené zelenině (řepě, mrkvi, červené paprice, rajčatům) prospěje, když k nim přidáte trochu octa nebo kyselého jablka. Uchová si díky tomu barvu.
Bílou zeleninu (zelí, kedlubny, ředkve) vkládejte až do vroucí vody.
Přidat komentář