Do guláše můžete přidat kukuřičný i bramborový škrob, chléb, chlebovou kůrku i strouhané brambory nebo cibulku. Brambory, cibulku i chléb nakrájejte najemno a rozvařte doztracena.
Správný hospodský guláš se neobejde bez trpělivosti, kromě pomalého vaření budete potřebovat čas na krájení velkého množství cibule a nasledné smažení, od kterého se neodchází. Poradíme vám, jak na ten nejlepší cibulový základ, aby byl váš...
Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš.
...
Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické...
Možná si někteří z dětství pamatujete mejdlíčka, sladkou škrobovou hmotu, která se se často prodávala na poutích. Takzvaný bruscukr vynalezl lékař František Malínský už 19. století.
...
Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla...
Květen je navzdory rčením startem svatební sezony. Proto jsme se rozhodli vyzpovídat cukrářku Janu Pokornou na téma svatebních dortů. Svatební dort je ozdobou každé svatby a na jeho výběru a také volbě cukráře by si snoubenci měli dát...
Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolatelně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu...
Passata nebo rajčatové pyré, která jsou v obchodech běžně k dostání, za nás vyřeší velký díl práce na rajčatové omáčce. Pořád však jde o polotovar, se kterým je potřeba dál pracovat. Dokonalá omáčka z rajčat má totiž nasládlou chuť, kterou...