Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vysypávejte s vtipem

čokoládový chlebíček
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Koláče a bábovky pečené ve vymazané a moukou vysypané formě mají málokdy výstavní okraje. U litých koláčů na plech a u forem s jednoduchým tvarem představuje ideální řešení pečicí papír, který zevnitř umně kopíruje jejich tvar.

 

Ale jsou i jiné možnosti:
Pokud je těsto čokoládové nebo kakaové (na brownies, čokoládové muffiny, kakaové bábovičky apod.), vymažte formu či formičky jako obvykle máslem anebo jiným tukem a vysypejte kakaovým práškem. Granko ani jiné kakaové instantní nápoje se tentokrát nehodí.

U světlého těsta se postará o elegantnější okraj pro změnu cukr. Formu nejprve vymažte, čím jste zvyklí.

Vymazané formy na sladké můžete vysypávat také strouhaným kokosem nebo mletými ořechy – zaleží na tom, co lépe ladí s chutí dezertu.

Jestliže naopak toužíte po tom, aby pečivo (klidně i bávovka) mělo pěkně strukturovaný povrch, pak použijte strouhanku – nejlépe z pečiva sypaného mákem či semínky a/nebo ze sladkého.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč